cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Bram Flippo
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

07 januari 2022 door Bram Flippo

2022: ik wens iedereen dit vaccin toe (met langdurige bijwerkingen)

Mijn nieuwjaarswens voor wie dit leest en ook voor mijzelf is ‘dat je de moed mag vinden om heel nieuwsgierig te zijn’. Ik wens je een supernieuwsgierig nieuw jaar toe. Waarom precies dat? Omdat ik denk dat we nieuwsgierigheid keihard nodig hebben omdat het altijd behulpzaam en helend is. Het afgelopen jaar zijn er door de tegenstelling rond de coronamaatregelen flinke verwijderingen ontstaan, ook onder christenen. Nieuwgierigheid lijkt mij het enige vaccin (Met langdurige bijwerkingen, trouwens).

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

'Misschien als we zo leren om nieuwsgierig door de ogen van de ander te gaan kijken, we ook een beetje leren om door de ogen van God te zien.' Je kunt pas door de ogen van iemand anders kijken, als je hem of haar heel goed kent. Dat geldt ook voor het 'kijken door de ogen van God'; als je een verkeerd beeld (...) van Hem hebt, zul je ook niet weten wat Hij van en over jou denkt. Maar als we weten dat Hij liefde en 'enkel licht' is, weten we ook dat Hij altijd positief over ons denkt, ongeacht hoe wij over onszelf denken.