cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Mona Keijzer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 januari 2022 door Jeffrey Schipper

Voormalig CDA-bewindsvrouw wijst op bangmakerij in coronatijd: "Er is doodsangst gevoed"

In deze coronacrisis worden mensen onnodig bang gemaakt en weigert men te accepteren dat het leven eindig is. Dit stelt Mona Keijzer, voormalig staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, in een interview in debatcentrum De Balie in Amsterdam.

Keijzer werd in september door demissionair premier Mark Rutte ’met onmiddellijke ingang’ ontslagen als staatssecretaris nadat ze in een interview met De Telegraaf kritiek had geuit op het coronatoegangsbewijs. De uitspraken van Keijzer ’verdragen zich niet met besluiten die de ministerraad recentelijk heeft genomen, en die van belangrijke en zwaarwegende aard zijn’, stond in een verklaring van de Rijksvoorlichtingsdienst. Ze keerde zich eerder tegen eventuele invoering van het 2G-beleid en invoering van het coronatoegangsbewijs op de werkvloer.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Wat ik ook zo dubbel vindt. Het leven is eindig. Vroeg of laat of er tussenin...dar weten we al jaren en is in die zin geaccepteerd. We hebben in het verleden tal van ziektes gehad en overwonnen door het in zekere zin uit te laten woeden. Men wil het leven rekken...en dat is logisch...dat brengt ons overlevingsmechanisme met zich mee maar er ligt ook een wetsvoorstel voltooid leven klaar om aangenomen te worden. En dan ineens geldt niet meer dat we er alles aan doen om voor deze mensen het leven makkelijker te maken. Daar ben je me kwijt dus.