cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Stichting HOE logo
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 mei 2023 door Stichting HOE

Een bewogen en dankbaar jaar voor Stichting HOE

Stichting HOE (Hulp Oost-Europa) in Barneveld heeft in 2022 in totaal 1.732.540 euro ontvangen aan giften. Dat is ruim 600.000 euro meer dan in 2021. Ruim 300.000 euro hiervan is binnengekomen via het noodfonds ‘Steun de gevolgen oorlog Oekraïne’. Bijna 200.000 euro is ontvangen van EO-Metterdaad voor projecten van Oltalom, een daklozencentrum in Boedapest. De reguliere inkomsten stegen licht in 2022. Met deze steun kon HOE zo’n 25 noodhulpprojecten en 106 diaconale en gemeenteopbouwprojecten in Oost-Europa ondersteunen.

Met de ruim 1,7 miljoen zijn 4.200 kinderen en ruim 3.000 volwassen diaconaal ondersteund. Bereikten we 4.500 kinderen en jongeren en 1.700 volwassen met gemeentopbouwprojecten.

2022 stond grotendeels in het teken van noodhulp verlenen aan vluchtelingen uit en in Oekraïne. De kernwaarden barmhartigheid, Gedeeld Geloof en bewogenheid kregen door het verlenen van noodhulp en projecten gemeenteopbouw een ander gezicht. In korte tijd is door de partners noodhulp verleend en ging de hulp aan reguliere projecten, soms aangepast door. Dit vroeg veel creativiteit, aanpassings- en doorzettingsvermogen van de partner, kantoor en vrijwilligers.

In 2022 is door de vrijwilligers en medewerkers gereisd naar de werkgebieden. Er zijn projecten bezocht, gesprekken gevoerd met partners en nieuwe contacten gelegd. Een zevental jongerengroepen met in totaal 123 deelnemers kon in 2022 een diaconale jongerenreis ondernemen.

Stichting HOE voerde in 2022 vier campagnes: Gedeeld geloof, Steun de gevolgen oorlog Oekraïne, Hart voor Oost-Europa en de wintercampagne.

In 2022 is een grote stap gemaakt met het realiseren van de projecten RD-actie in Moldavië. Op vijf locaties worden kinder- en ouderenopvang gerealiseerd. De ontvangsten EO-Metterdaad zijn voor 85 % besteed aan vluchtelingenhulp, kleine aanpassing van een gebouw en aan straatwerk en uitdelen van voedsel in Boedapest.

Lees hier meer over het werk van Stichting HOE

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen