cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
curatorium GerGem
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 mei 2023 door Redactie

Vijfde student aangenomen door curatorium GerGem: A. M. C. Westeneng

Het curatorium van de Gereformeerde Gemeenten (GerGem) heeft woensdag opnieuw een student aangenomen. Dit brengt het totaalaantal deze week op vijf. De vijfde student betreft A. M. C. Westeneng (45) uit Geldermalsen. Hij is melkveehouder. Hij is getrouwd en vader van acht kinderen. De heer Westeneng is ouderling in de GerGem te Tricht-Geldermalsen.

In totaal komt het curatorium drie vergaderdagen bijeen deze week. Op de eerste twee vergaderdagen werden er vier studenten toegelaten: dhr L. J van de Berge (41) uit Tholen; dhr. W. van Ee (43) uit Otterlo; H. R. Keurhorst (38) uit Veenendaal en B. J. Meulmeester (34) uit 's Gravenpolder. 

Jaarlijks worden er met ongeveer twintig kandidaten toelatingsgesprekken gevoerd. De overgrote meerderheid (ongeveer 90 procent van de kandidaten) wordt tijdens de curatoriumvergaderingen afgewezen. Vanwege het predikantentekort wordt er aan de vergaderdagen veel waarde gehecht. De GerGem heeft in Nederland 62 predikanten en 150 kerkelijke gemeenten.

Meer dan vijftig jaar geleden werden voor het laatst tijdens een vergaderweek van het curatorium vijf studenten toegelaten tot de Theologische School van de GerGem. In 1969 werden B. Reinders, J. Driessen, M. Mondria. H. Paul en C. G. Vreugdenhil toegelaten. Vanaf dat jaar lag het aantal aangenomen studenten jaarlijks steevast onder de vijf.

Op de foto bovenaan zijn de vergadertafel en -stoelen te zien van de curatoren. Foto credits: GerGeminfo.nl

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

E
In Samuel 16 : 7b staat geschreven: " want het is niet gelijk de mens ziet; want de mens ziet aan, wat voor ogen is, maar de HEERE ziet het hart aan.