cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Grote Kerk te Dordrecht
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 mei 2023 door Redactie

Dankavond met zang en musici in de Grote Kerk te Dordrecht

Op vrijdagavond 2 juni vindt er een prachtige Dankavond plaats in de Grote Kerk te Dordrecht met als thema ‘Naam boven alle namen’.

Onder begeleiding van dirigent Ab Weegenaar zal het Ermelo’s mannenkoor samen met diverse musici, een prachtig pallet aan dankliederen ten gehore brengen. Naast Marco de Keizer, die het prachtige kam-orgel zal bespelen, zullen bekende musici hun medewerking verlenen. Martin Zonnenberg zal de vleugel bespelen en samen met dwarsfluitiste Marjolein de Wit de koor- en samenzang begeleiden. Daarnaast zal Laura van der Stoep als violiste samen met een strijkersensemble van Ars Musica een verrassende muzikale rol vervullen. Vanuit Ars Musica zullen, naast het strijkersensemble, ook een hoboïst en een trompettist meespelen. De meditatie wordt deze avond verzorgd door Arie de Rover.

Tijdens deze avond wordt ook stilgestaan bij het 45 jarig organisten jubileum van Marco de Keizer. Met grote dankbaarheid kijkt hij terug op de jaren waarin hij het orgel heeft mogen bespelen tijdens de kerkdiensten als begeleiding van de gemeentezang. Daar ligt zijn passie: mensen inspireren om te zingen. In 1978 is Marco – op 12 jarige leeftijd – begonnen als organist van de Hervormde IJsseldijkkerk in Krimpen aan den IJssel (1978-1988). Daarna volgden Berkenwoude (1981-2014) en Alblasserdam (1994-2008). Op dit moment is hij één van de vaste organisten in de Hervormde Gemeentes van Goudriaan (2001- heden) en Oud-Alblas (2010-heden).

De Dankavond vindt plaats in de Grote Kerk aan de Lange Geldersekade 2 te Dordrecht. Tijdens de avond zal er een collecte gehouden worden voor familie Bals. Als gezin worden zij door Mission Aviation Fellowship (beter bekend als MAF) uitgezonden. Johan gaat als MAF-piloot vliegen in de Surinaamse binnenlanden.

De avond duurt van 20.00 – 22.00 uur, met na afloop een moment van ontmoeting onder het genot van een drankje. Om zeker te zijn van een plaats, is het aanbevolen een gratis kaartje te reserveren via www.dankavond.nl. Hier kunt u ook meer informatie vinden over het koor, de musici en de MAF.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen