cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. M. M. J. Verheuvel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 maart 2023 door Jeffrey Schipper

Ds. M. M. J. Verheuvel aanvaardt beroep hervormd Berkenwoude

De hervormde gemeente (PKN, wijk 2) in Berkenwoude verwelkomt binnenkort een nieuwe predikant. Ds. M. M. J. Verheuvel (foto) heeft het beroep aanvaard en gaat als deeltijdpredikant (50%) in de Zuid-Hollandse plaats aan de slag. Verheuvel kwam via de mobiliteitspool van de PKN in Berkenwoude uit.

Ook de gereformeerde kerk (PKN) in Veenendaal (wijkgemeente ZuidWest) verwelkomt een nieuwe predikant. Ds. L. van der Laan-van der Wilden (Bennekom) heeft het beroep aanvaard. Ds. T. H. G. Menting neemt afscheid van Gendringen-Bontebrug vanwege een aanvaard beroep naar de protestantse gemeente Bolsward. De protestantse gemeente in Oldebroek bereidt zich ondertussen voor op de komst van ds. T. J. S. van Staalduine (Kampen).

In Andelst-Zetten zien de hervormden ds. A. Langeweg graag komen als opvolger van de naar IJsselmuiden-Grafhorst vertrokken ds. M. Noorderwijk. Langeweg kreeg onlangs ook een beroep uit Hardinxveld-Giessendam. In Hagestein kan proponent P. J. Matze voor het eerst als gemeentepredikant aan de slag. De kandidaat ontving een beroep nadat ds. H. P. Brendeke vorig jaar naar Putten verhuisde.

De hervormde gemeente (PKN, De Bron) in Hattem heeft een beroep uitgebracht op ds. M. H. Bil (Dodewaard). Ds. B. M. van den Bosch denkt de komende weken na over een mogelijk vertrek uit Linschoten. De hervormde predikant kan in Benthuizen aan de slag als opvolger van ds. P. J. Krijgsman (emeritus).

Ds. J. J. ten Brinke blijft verbonden aan de hervormde gemeente (PKN) in Oud-Beijerland. De predikant bedankt voor een beroep van de Biesboschkerk in Werkendam. Ds. J. Brouwer (Veen) bedankt voor een beroep van de hervormde gemeente (PKN) in Stellendam i.c.m. Melissant. Ds. H. E. Veldhuijzen blijft actief in Schelluinen; de hervormde dominee bedankt voor een beroep uit Nieuwpoort.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen