cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Eline
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

27 maart 2023 door Hour of Power

ELINE ging na haar scheiding door een diep dal: "Ook daar is God Overwinnaar"

"Soms gaan geloof en twijfel hand in hand." ELINE is als zangeres en liedjesschrijver bekend van het populaire aanbiddingslied 'Jezus Overwinnaar', bij Hour of Power vertelde ze afgelopen zondag over het contrast tussen het lied en de moeilijke momenten in haar leven die ze meegemaakt heeft. 

Stichting Hour of Power heeft als missie om door middel van de moderne massamedia de liefde van Christus door te geven. Iedere zondag te zien op RTL5 om 8:00 en 9:00!
Ik ontvang graag de nieuwsbrief van Hour of Power

Toen de zangeres een miskraam kreeg, zorgde dat er uiteindelijk voor dat haar geloof in God ook een flinke knauw kreeg. "We wilden heel graag een kindje, na een jaar werd ik zwanger en daar waren we toen heel blij mee. Maar na twee maanden bleek ik een miskraam te hebben. Je krijgt dan te maken met een enorme teleurstelling. Net na de miskraam voelde ik God nog heel dichtbij in mijn verdriet, maar toen ik even later opnieuw zwanger werd, begon eigenlijk mijn geloofstwijfel. Ik had de vorige keer op God vertrouwd voor een kindje, maar wie zegt mij dat als ik dat weer zou doen, het deze keer wel goed zou komen?"

Ze was tot dan toe als een "speer voor de Heer" gegaan. Maar dit keer twijfelde ze "tot diep in haar kern", naar eigen zeggen. ELINE: "Ik dacht: is het allemaal wel waar? Zijn we dit niet allemaal aan het doen om het leven aan te kunnen, als een soort aai over onze bol? Ben ik gehersenspoeld van jongs af aan? Die periode duurde zo'n drie jaar, waarin ik de vaste grond een beetje was kwijtgeraakt, waarin ik mijn houvast kwijt was. Mijn leven ging aan de andere kant gewoon door en ik kreeg twee dochters, er waren dus ook veel mooie momenten. Maar in mijn gedachten voerde ik een strijd."

"Ook diep in dat dal is God bij mij en Overwinnaar, ook al sta ik met handenvol onbeantwoorde gebeden"

Scheiding
Door er over te praten en toch ergens te blijven vertrouwen op de God die ze in twijfel trekt, komt er ruimte voor de vragen van ELINE en kan ze die ook eerlijk bij God en haar goede vrienden kwijt. "Als je dat gesprek opengooit over twijfel en boosheid naar God toe, hoor je in één keer dat meer mensen ermee worstelen. In mijn leven gaan twijfel en geloof nog steeds hand in hand. Maar ik kom wel vooruit."

ELINE is bij veel mensen bekend onder haar oude naam, Eline Bakker, maar ze scheidde onlangs van haar man Pim. "Ja, en waar is Jezus Overwinnaar dan? Op de bergtop is het heel makkelijk om 'Jezus Overwinnaar' te zingen, omdat je het dan ziet in je omstandigheden. Maar je moet het ook kunnen zeggen en zingen los van die omstandigheden. Je put dan meer vertrouwen uit Gods karakter, dan dat er dingen goed gaan in je leven en dat dat het bewijs wordt van wie God is. Voor mij is dat nu steeds minder zo. Ook diep in dat dal is God bij mij en Overwinnaar, ook al sta ik met handenvol onbeantwoorde gebeden. Op een gegeven moment kun je niet meer vechten, je voelt je het 'geknakte riet', zoals dat in de Bijbel staat. En dan moet je een soort van proberen om het mysterie te omarmen. Dat is heel moeilijk en ik heb dagen dat ik heel boos en gefrustreed ben. Maar dat zeg ik dan wel tegen God."

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Je kan alleen vriendschap met God ervaren als je eerlijk en open naar Hem bent. Spreek je frustaties maar van je af, je verdriet je blijdschap. net zo goed. Hij die je gedachten toch al kent zoals in psalm 139 staat. Job deed het, Mozes deed het Num 11. Hij is je Vader waar je als kind altijd bij Hem komen mag, net als bij een aardse vader en moeder. Uiteindelijk Eline gaat het om vertrouwen. en wie kan je beter je vertrouwen schenken dan aan God. Hij is juist degene die het fijn vindt als je alles bij Hem brengt.