cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Queer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 maart 2023 door Patrick Goede

Universiteit van Notre Dame organiseert Queer-evenement: "Opstand tegen God"

De Universiteit van Notre Dame gaat een evenement organiseren met de titel "Queer Holiness: An Experiential Christian Anthropology", dat meldt de Christian Post. Deze insteek is opvallend te noemen want de leer van de Rooms-Katholieke kerk bestempelt homoseksualiteit nog altijd als een zonde. Queer is een verzamelnaam voor mensen die zich identificeren met de LHBTI-gemeenschap. 

Het John J. Reilly Centre in de Notre Dame zal het evenement hosten, met de Anglicaanse priester en auteur Charles Bell, op 23 maart in Haggar Hall. Het evenement wordt ook gepromoot door het Gender Studies Program van de universiteit. Bell schreef in 2022 het boek Queer Holiness: The Gift of LGBTQI People to the Church. 'Queer Holiness', betekent letterlijk vertaald 'Queer Heiligheid'. Ook lijkt het een toespeling te zijn op 'Sheer Holiness', wat zoveel betekent als 'louter heiligheid'.

'Al millennia lang hebben institutionele kerken LHBTI-mensen verteld wat God van hen verwacht en hoe ze moeten handelen. In delen van de kerk blijven LHBTI-mensen het onderwerp van vijandige vragen, in plaats van te worden omarmd als gelijkwaardige kinderen van God', luidt de omschrijving van het evenement. 'Charlie Bell ziet deze problemen bewust onder ogen. Zijn proefschrift is eenvoudig: het verwerpen van de overweldigende wetenschappelijke kennis over LHBTI-mensen kan zo niet langer."

De Christian Post nam contact op met de Notre Dame University voor een reactie op het evenement, maar kreeg tot dusverre geen reactie. John Ritchie, directeur van de conservatieve katholieke organisatie TFP Student Action, vertelt de Christian Post dat het evenement lijkt op "een opstand tegen God" en ziet het als "een belediging van de Heilige Maagd Maria en 2000 jaar Rooms-Katholieke leer".

TFP Student Action is de campusbediening van de American Society for the Defense of Tradition, Family, and Property. "Het middelpunt van de gouden koepel van de Notre Dame is een prachtig beeld van de Maagd Maria, een toonbeeld van zuiverheid", aldus Ritchie. "Dit evenement is schandelijk omdat het de zonden van lust en onreinheid bevordert en zo de heilige zuiverheid van de Moeder van God beledigt. Het is onmogelijk om God trouw te dienen en tegelijkertijd met de regenboogvlag te zwaaien", aldus Ritchie.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Het is goed dat er aandacht is voor de nood van lhbti-ers, maar het beste kan men hen helpen door hen te wijzen op de oplossing die Gods Woord biedt. Geen ‘queer holiness’ maar de door Gods bedoelde ware heiligheid die mensen werkelijk vrij maakt.