cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Evangelisch College
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 maart 2023 door Redactie

Ontdek de wortels van de evangelische beweging

Theoloog Andries Knevel schreef onlangs voor het Evangelisch College een analyse over de doorbraak en invloed van de evangelische beweging. Naar aanleiding daarvan schoof Knevel aan in deze themapodcast Cvandaag. In de cursus 'Ontdek de wortels van de evangelische beweging' van het Evangelisch College maak je kennis met de historische wortels van de evangelische beweging.

‘We beginnen deze cursus met twee inleidende lessen, waarin we eerst ingaan op de betekenis van ‘evangelisch’', stelt cursusleider dr. Nathan Witkamp. 'Dat is nog best een lastige kwestie. Nadat we op dit punt enige duidelijkheid hebben, schetsen we in de tweede inleidende les een historisch kader dat als kapstok fungeert voor het vervolg van de cursus, dat bestaat uit 15 lessen (en een bonusles!). Per les zullen we stilstaan bij een historische ontwikkeling die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de identiteit van de evangelische beweging.

Om te voorkomen dat het alleen over namen, jaartallen en feitjes gaat, nemen we telkens het leven en werk van een invloedrijke figuur als uitgangspunt (met uitzondering van de laatste twee lessen). Op deze wijze ontstaan er diverse portretjes en krijgt de evangelische beweging ook echt een ‘gezicht’. Hierbij is geprobeerd de te bespreken voormannen en -vrouwen strategisch te kiezen, zodat een zo groot mogelijk terrein wordt bestreken. Maar volledigheid kan op dit punt niet worden verwacht. Desalniettemin is het de hoop en verwachting van de auteur dat deze cursus een inspirerende kennismaking biedt met de veelkleurige en dynamische wortels van de evangelische beweging.’

Benieuwd naar de cursus? Klik hier voor meer informatie en beluister hieronder de Cvandaag podcast over de evangelische beweging:

Foto credits: Facebook Evangelisch College

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen