cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Jason Arday - BBC
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

17 maart 2023 door Patrick Goede

Man die tot zijn 11e niet kon praten en tot zijn 18e niet kon lezen nu professor aan Cambridge University

Dr. Jason Arday is een wandelend wonder. Op zijn derde werd autisme bij hem geconstateerd. De dokters vertelden zijn moeder dat hij levenslang begeleiding nodig zou hebben. Toen hij 11 was begon hij pas te praten en pas op zijn 18e kon hij lezen en schrijven. Nu, twintig jaar later, is hij professor geworden aan de Cambridge Universiteit. Een zeer opmerkelijk verhaal!

"Ik maakte op mijn 24e bewust de keuze dat ik mij maar tot een bepaalde mate kon focussen op mijn zwakke punten. Maar ik kon mijn sterke punten wel sterker maken. Ik heb veel geluk gehad dat ik de juiste mensen ontmoet heb, die mij gesteund en aangemoedigd hebben. Sommige mensen hebben gewoon een kans nodig om hun dromen te kunnen verkennen", vertelt Arday in een video van Black in Academia.

"Want als iemand als ik dit kan bereiken, kunnen ook veel meer zwarte mensen dit bereiken", vervolgt Arday. "Denk in termen van persoonlijke groei en niet in termen van een baan krijgen als je studeert. Veel witte mensen hebben deze mindset al omdat ze de middelen hebben om voor groei te gaan. Historisch gezien hebben zwarte individuen die financiële mogelijkheden niet gehad. Gebruik je academische platform niet voor jezelf maar om anderen te helpen. Nederig zijn speelt daar een cruciale rol in."

Bekijk hieronder een reportage van de BBC over de opmerkelijke weg die Arday heeft afgelegd.

In onderstaande video vertelt Arday over zijn weg naar de academische top en moedigt hij "zwarte academici" aan zijn voorbeeld te volgen.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify