cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
NF
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

16 maart 2023 door Patrick Goede

Rapper NF brengt titelsong van nieuw album Hope uit; videoclip toont rauw gevecht met zijn demonen

NF (Nathan Feuerstein) is een rapper die er niet voor terugdeinst zijn rauwe emoties, angsten en depressieve gevoelens te uiten in zijn liederen. Christelijke luisteraars leerden hem begin 2014 kennen door een succesvolle samenwerking met rapper FLAME, in het uitgesproken christelijke nummer Start Over. Inmiddels is NF wereldwijd doorgebroken met zijn muziek en wordt 7 april zijn nieuwe album Hope uitgebracht. Twee weken geleden werd daarvan de titelsong gelanceerd.

NF heeft nogal wat meegemaakt in zijn leven, op 18-jarige leeftijd stierf zijn moeder aan een overdosis medicijnen. Daarvoor waren zijn ouders al gescheiden en werd hij door zijn vader bij zijn moeder weggehaald omdat haar nieuwe vriend hem mishandelde. In het nummer Hope heeft de 31-jarige NF het onder andere over 30 jaar pijn, 30 jaar van angst en 30 jaar van boosheid. Hij vecht in de videoclip tegen de stemmen/demonen in zijn hoofd die hem aanklagen, maar aan het eind van het nummer weet hij "de teugels zelf weer in handen te nemen".

Paulus schrijft er in 2 Korinthe 10:4-5 ook over dat we onze gedachten krijgsgevangen moeten maken en dat we daar ook de middelen van God voor gekregen hebben: 'Want de wapenen van onze veldtocht zijn niet vleselijk, maar krachtig voor God tot het slechten van bolwerken, zodat wij de redeneringen en elke schans, die opgeworpen wordt tegen de kennis van God, slechten, elk bedenksel als krijgsgevangene brengen onder de gehoorzaamheid aan Christus.' (NBG51) Dat brengt hoop temidden van ellende. In de videoclip is te zien hoe NF zijn 'gevangen genomen gedachten' bezoekt.

NF staat bekend als iemand die niet scheldt of vloekt in zijn nummers, in tegenstelling tot veel andere rappers.

Disclaimer: sommige beelden van de dialoog van NF met zichzelf kunnen nogal overweldigend zijn voor gevoelige kijkers.


Muziek
- Ontroerend: Psalm 42 met een solo van Flore tijdens Zingen in de Zomer 2022 op Urk
- Vader en dochter zingen 'Daar is kracht in het bloed' op schitterende wijze
- Kippenvel: Prachtige Paasversie van Leonard Cohen's Hallelujah door de zusjes Star
- Ontroerend Oekraïens aanbiddingslied raakt het hart: "Ik weet dat U onze gebeden hoort"
- Schitterend: Urker duo van visserskoor Crescendo zingt Psalm 72 en 122
Meer over Muziek »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

G
Mooi en heftig tegelijk. Ontzettend mooi om te horen dat hij zijn moeder vergeeft. Er zit zóveel kracht in vergeving.Wij menen vaak dat vergeven ook vergeten moet betekenen, maar ik heb ontdekt dat het zo niet werkt. Dingen uit het verleden kunnen nog steeds omhoog komen en ontzettend pijn doen, ook na vergeving. Het grote verschil is dat je het de persoon die het jou heeft aangedaan niet meer kwalijk neemt, je kunt ermee (leren) omgaan. En zelfs van de persoon weer gaan houden. Dát is de kracht van vergeving.

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify