cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Jesus Revolution
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

07 maart 2023 door Patrick Goede

Wat christenen kunnen leren van hippiefilm 'Jesus Revolution'

De film 'Jesus Revolution' draait nu twee weken in de bioscopen van Amerika en is daar een groot succes. Met een budget van 15 miljoen dollar is het voor Amerikaanse begrippen een bescheiden filmproject, maar twee weken na de release is er al twee keer zoveel geld binnengehaald. Wie denkt dat de film voortkomt uit het welvaartsevangelie heeft het mis, 'Jesus Revolution' gaat over ongewenste hippies!

De Amerikaanse christenen uit de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw zaten net als in Jezus' tijd niet te wachten op het stichten van warme banden met 'hoeren en tollenaars'. Ook predikant Greg Laurie (gespeeld door Joel Courtney) moet aanvankelijk niks van deze rare hippies hebben: "Als God hier binnenwandelt en een hippie meebrengt zal ik Hem eens vragen waar dit over gaat, want ik begrijp er niks van."

Super toevallig belt de chirstelijke hippie Lonnie Frisbee (gespeeld door Jonathan Roumie) even later bij hem aan, is te zien in de trailer. Frisbee valt met de deur in huis door op zweverige toon te zeggen dat het huis "heel erg goed aanvoelt".

Boos
Het plot van de film laat zich rade: tegen wil en dank worden de hippies door pastor Laurie in zijn kerk uitgenodigd. Een paar vastgeroeste kerkleden verlaten vervolgens boos de kerk. Maar Frisbee voelt zich thuis en nodigt al zijn vrienden uit, het begin van de 'Jesus movement' waarbij veel hippies zich bekeren en bekend komen te staan als de 'Jesus People'.

De film houdt ons christenen vandaag de dag een mooie spiegel voor. Hoe verwelkomend zijn onze kerken in de richting van de mensen van de wereld? Accepteren wij hen als ze er anders uitzien dan wij? Hoe ver willen we gaan om hen met het evangelie van Christus te bereiken?

Bekijk de trailer in onderstaande video.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify