cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Renske
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

20 februari 2023 door Redactie

Renske stapte in huwelijksbootje: "De avond ervoor dacht ik: dit is de grootste fout van mijn leven"

Voor velen is trouwen de mooiste dag in hun leven, maar voor Renske lag dat anders. Toen ze op 24-jarige leeftijd in het huwelijksbootje stapte, had ze de avond ervoor al spijt. Ten diepste was ze er nog niet klaar voor en haar huwelijk liep dan ook tien jaar later op de klippen. Renske dacht het niet waard te zijn dat er iemand van haar hield. Een tijd later ontmoet ze René, met wie ze uiteindelijk trouwt maar later aan uitgezaaide longkanker verliest. Toch brak het Renske niet en vindt ze haar kracht in God. Via de kanalen van Xpedition Glory deelt ze haar indrukwekkende verhaal.

“Mijn eerst huwelijk startte in 1994. Ik was toen 24 jaar oud en eigenlijk wist ik de avond van tevoren al dat ik de grootste fout van mijn leven ging maken. Ik durfde echter niet te vertellen dat ik eigenlijk het huwelijk niet in wilde. Na tien jaar heeft hij de stekker eruit getrokken. Diep van binnen was ik er eigenlijk heel dankbaar voor”, vertelt Renske.

Het feit dat Renske niet klaar was voor een huwelijk en deze ook in niets uitmondde, had te maken met het gevoel dat ze het niet waard was dat iemand van haar hield. “Wat ik gedaan heb is de belangrijke leugens die je over jezelf gelooft op een spiegeltje geschreven en die heb ik kapotgeslagen. Met alle kracht en woede die in me zat, heb ik dat spiegeltje aan gort geslagen. Zelfs na zoveel jaren doet me dat altijd nog veel”, zegt Renske, terwijl ze emotioneel wordt.

"Ik heb de verkeerde keuzes gemaakt vanuit de overtuiging dat ik mij door niemand geliefd wist. Later mocht ik daar de waarheid tegenover zetten dat ik het wel degelijk waard ben om van gehouden te worden.” Haar leven veranderde vanaf dat moment compleet. “Ik ben de DTS (Discelschap Training School, red) gaan doen. We kwamen daar met een groepje van tien binnen, toen ik plots in de deuropening een man zag staan. Ik hoorde Gods stem van binnen zeggen: ‘Dit wordt jouw man.'"

De twee krijgen een relatie maar niet lang daarna zal Renske opnieuw door rampspoed getroffen worden. Het is augustus 2009 als bij René longkanker met uitzaaiingen naar het hoofd gediagnosticeerd wordt. "Hij kwam daar op een kamertje terecht. Ik kwam terug maar ik kreeg hem niet meer wakker. Eerst dacht ik nog dat hij vanwege zijn vermoeidheid in een diepe slaap terecht gekomen was. Maar er was geen enkele reactie. Op een gegeven moment komt de arts erbij en die zegt: ‘Hij is in een soort coma op dit moment, ik weet niet of hij wel of niet wakker wordt.’ Ik ben vervolgens op de stretcher gaan liggen, niet eens zo lang, tot ik wakker werd en God mij een immense vrede gaf."

“Ik hoor Hem zeggen: ‘Renske, dit is niet Mijn plan met jullie geweest. Maar je mag hem loslaten, want Mijn plan met jouw leven gaat wel gewoon door.’ Ik wist op dat moment dat ik hem moest loslaten. Ik zei tegen René: ‘Als je Jezus ziet, ga dan maar met Hem mee. Met mij komt het goed, je hebt alles gegeven wat je had en je mag gaan.’ Hij haalde nog een paar keer adem en hij was weg. Die vrede is er gebleven en die gaat ook niet meer weg.”

"Ik ben dankbaar dat ik met René getrouwd mocht zijn, hij liet me zien hoe goed een huwelijk kan zijn. Maar het meest dankbaar ben ik toch wel voor het kennen van Jezus. Deze omstandigheden had ik nooit kunnen doorstaan als ik die relatie met Hem en de Geest niet kende. Dan had ik hier menselijkerwijs als een gebroken vrouw gezeten, maar dat is niet gebeurd. Wat je omstandigheden ook zijn, Hij is erbij en laat Zich op de allerdiepste momenten van je leven zien."

Benieuwd naar het volledige verhaal van Renske? Bekijk dan hieronder de video van Xpedition Glory terug.

Neem een kijkje op de site van Xpedition Glory

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Dank voor je mooie getuigenis Renske! Gods zegen!

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify