cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Megakerk Colorado
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 januari 2023 door Patrick Goede

New Life Church ontslaat aanbiddingsleider vanwege buitenechtelijke affaire

De megakerk New Life Church in Colorado heeft voormalig lid van de Vertical Worship-band en songwriter Andi Rozier ontslagen wegens een vermeende buitenechtelijke relatie.

Rozier, die in het aanbiddingsteam van de New Life Church in Colorado Springs voorging, werd prompt ontslagen toen werd ontdekt dat hij een buitenechtelijke relatie had met een vrouw uit een andere stad, schrijft uitvoerend predikant Brian Newberg in een e-mailverklaring aan The Christian Post

De kerk kon alleen de acties delen die ze als kerk hebben ondernomen, aangezien het een arbeidskwestie betreft. 'We zijn al bezig met een communicatieproces richting de kerk', zegt Newberg in zijn mail. 'Ons personeel is vorige week op de hoogte gesteld en onze gemeente is persoonlijk geïnformeerd tijdens onze weekenddiensten.'

Opnieuw in de fout
'We staan naast de vrouw en kinderen van Rozier om hen te helpen genezen", voegt hij eraan toe. "Andi maakt geen deel meer uit van ons pastorale team.' Rozier diende bijna twee decennia als aanbiddingspastor in de Harvest Bible Chapel in de omgeving van Chicago en was lid van de aanbiddingsband Vertical Worship, dat meldt The Roys Report.

In de vroege stadia van Rozier's bediening bij Harvest, ontnam de kerk hem al eens zijn taken vanwege moreel falen. "Na counseling, discipelschap en het belijden van zijn zonden keerde hij in zijn bediening terug", vertelt voormalig Harvest Bible Chapel Pastor James MacDonald aan The Roys Report. Rozier was te horen en zien op verschillende albums van Vertical Worship.

"Er werd destijds ontdekt dat hij een seksuele relatie had gehad met een jonge vrouw", vertelde Josh Caterer, een voormalig Harvest-aanbiddingsleider, aan The Roys Report. Eraan toevoegend dat hij in 2002 inderdaad werd onderworpen aan kerkelijke tucht. 

Illegaal drugsgebruik
New Life Church zelf heeft in de loop der jaren ook met controverse te maken gehad. In 2006 werd pastor Ted Haggard gedwongen af te treden nadat hij met een mannelijke prostituee "seksuele immoraliteit" had bedreven. Het betrof toen in eerste instantie een schandaal met betrekking tot illegaal drugsgebruik. 

Haggard, die voorheen voorzitter was van de National Association of Evangelicals, lanceerde in 2010 een nieuwe kerk, de in Colorado gevestigde St. James Church. Vorig jaar werd Haggard opnieuw beschuldigd van seksueel immoreel gedrag vanwege het ongepast aanraken van ten minste twee jonge mannen en, opnieuw, illegaal drugsgebruik.

 

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen