cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
New Wine Zomerconferentie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 januari 2023 door New Wine

New Wine bestaat 20 jaar en organiseert Zomerconferentie met als thema 'Hoop uitleven'

Het thema voor de New Wine Zomerconferentie wordt: Hoop uitleven! Dat maakte directeur Bart Visser deze week bekend. De conferentie krijgt volgend jaar een extra feestelijk tintje, New Wine bestaat dan twintig jaar als vernieuwingsbeweging voor kerken en geloofsgemeenschappen in Nederland. Het evenement vindt plaats van 22 tot en met 28 juli 2023 op Landgoed Velder in Liempde

Het programma van de Zomerconferentie zal dit keer vooral zijn gericht op vernieuwing in de wereld. Bart Visser legt uit dat het thema ‘Hoop uitleven!’ daar perfect bij aansluit. “Juist in deze woelige tijd waarin zoveel op ons afkomt – van een klimaatcrisis tot epidemieën en oorlogen – en we worstelen met het vinden van oplossingen, mogen wij als christenen weten dat onze hoop niet is gebaseerd op dat wat we om ons heen zien, maar op de opstanding van Jezus. Door de kracht van de Heilige Geest, schrijft Paulus in Romeinen 16:13, zal de hoop die God ons geeft in het geloof steeds blijven toenemen. En als christenen mogen we dat uitleven en weer doorgeven aan de wereld om ons heen. Een wereld die smacht naar hoop.”

Hoofdspreekster op de 20ste Zomerconferentie wordt de Egyptische Anne Zaki. Zij geeft les aan het Evangelical Presbyterian Seminary in Cairo, sprak eerder op de Justice Conference en kan vanuit de Bijbel en haar eigen leven veel delen over hoop uitleven. Evenementmanager Anne Strijker van New Wine is blij met de toezegging van Anne Zaki. Achter de schermen is hij samen met zijn team en bijna zevenhonderd vrijwilligers al druk bezig met de eerste voorbereidingen voor de conferentie. “We willen echt een uitdagend programma bieden rond het thema en hopen de conferentie van afgelopen jaar nog te overtreffen.”

Jaarlijks bezoeken tussen de 4500 en 6000 christenen – waaronder veel gezinnen met kinderen - het evenement als dag-of weekgast. Deelnemers kunnen tijdens de conferentie een programma volgen met seminars en samenkomsten, maar ook is er alle tijd om te ontspannen. Voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen zijn er aparte programma’s. Het is ook mogelijk om je aan te melden als medewerker. Inschrijven voor de Zomerconferentie kan vanaf begin januari 2023. Meer informatie hierover is te vinden op de website en de social media van New Wine.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen