cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Andries Knevel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 januari 2023 door Groot Nieuws Radio

Andries Knevel start met podcastserie 'Het Gedeelde Woord'

“Jullie protestanten denken dat wij, katholieken, de Bijbel niet lezen.” Dat zei iemand van Katholiek Nieuwsblad in gesprek met Andries Knevel, die dat bevestigde: “dat klopt, dat denken wij”. Reden om met elkaar in gesprek te gaan. De nieuwe Groot Nieuws Radio podcastserie Het Gedeelde Woord is te horen vanaf 26 januari.

Het antwoord op de vraag is de aanleiding om te ontdekken óf katholieken de Bijbel lezen en hoe ze die dan lezen. Bekende katholieken spreken met de protestantse Andries Knevel over de Bijbel. Iedere aflevering is een bekende katholiek aan het woord over bijbelgebruik en geloof. De podcasts worden gemaakt in samenwerking met Katholiek Nieuwsblad.

Publicatieschema
26 januari - Francis van Broekhuizen
2 februari - Nikolaas Sintobin
9 februari - Isabella Wijnberg
16 februari - Hugo Beuker
23 februari - Thomas Quartier
2 maart - Leo Fijen
9 maart - Gerard de Korte
16 maart - Paul van Geest
23 maart - Anton de Wit
30 maart - Vonne van der Meer

Bij iedere gast start de podcast met een meegenomen Bijbeltekst. Dat kan ook een tekst uit een Deuterocanoniek boek zijn, dat niet in de protestantse Bijbel voorkomt. Vragen als: lees je veel uit de Bijbel, welke boeken lees je en wat raakt je daarin, staan centraal. Andries laat weten: “Protestanten lezen een tekst en starten dan vaak met de vragen wie heeft hem geschreven, wanneer is hij geschreven, met welk doel én is dat op mij van toepassing of helemaal niet?”

Het levert verrassend mooie gesprekken op, waarbij Andries en zijn gast elkaar op zielsniveau raken: “Wat is dit mooi en wat is het jammer dat we beelden van elkaar hebben die zo afwijkend zijn van de praktijk.”

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

S
Katholieken hebben een andere bijbel, en leggen zinnen en stukjes in de bijbel anders uit. Zie Walter Veith.

Er zijn echter onder de katholieken wel christenen die oprecht geloven; dat zijn onze broeders.