cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dato Steenhuis
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

16 januari 2023 door Redactie

Worden als een kind: hoe doe je dat? Dato Steenhuis geeft antwoord

Worden als een kind. Het is iets wat meerdere malen in de Bijbel beschreven staat en nog wel eens van de kansel gezegd wordt. Maar hoe doe je dat en kunnen we dat eigenlijk nog wel? De bekende evangelist Dato Steenhuis legt het aan je uit in een nieuwe video van Stichting Groeien in Geloof.

"Niemand van de volwassenen zal zeggen: 'Ik wil zo graag weer terug naar de tijd dat ik twee jaar was of misschien nog jonger zelfs. Maar toch zou ik iedereen toewensen om te worden als een kind", zegt Steenhuis allereerst. "Toen ik hierover nadacht, kwam ik eigenlijk uit bij mijn Heere Jezus, bij mijn Heiland."

"Als er Iemand klein geworden is, dan is het de Heere Jezus wel. Hij was in de gestalte van God, maar Hij heeft Zichzelf ontledigd en vernederd. Hij is aan ons gelijk geworden en heeft de route van de minste te zijn gekozen. Als de Bijbel nu zegt dat je mag worden als kind, dan heb je een prachtig voorbeeld in de Heere Jezus. Hij groeide op in een gezin waar zelfs Zijn broers niet in Hem geloofden. In Nazareth waar Hij woonde wilde men Hem zelfs in de diepste afgrond storten. Ze hebben Hem verworpen."

"De Heere Jezus is klein geworden. Ik weet niet of ik zo klein kan worden", zegt Steenhuis terwijl hij emotioneel wordt. "Precies om wat God nu hiermee bedoelt te zeggen: 'Kan je nog wel dienaar zijn? Wil je wel knecht zijn? Wil je de minste weg gaan? Wil je wel slaaf zijn? Wil je wel dienen? Wil je wel de voeten van een ander wassen? Wil je wel het allereenvoudigste doen wat gedaan moet worden of hebben we onszelf al zo hoog zitten dat we dat niet willen en dat ons dat niet lukt?", vraagt Steenhuis zich af.

"Het worden als een kind betekent niet iets kinderachtigs doen, maar dat betekent (weer) vertrouwen hebben en durven zeggen: ik wil alleen maar aan de hand van mijn God en Vader, of aan de hand van de Heere Jezus verder. Enkel Hem wil ik dienen. Niet langer wil ik mezelf promoten, maar ik wil Hem laten zien. Maar dat je je daarbij ook laat leiden door God. Want wat er is mooier om te zien, ik zag het ook bij mijn eigen kinderen toen ze nog klein waren, hoe kinderen vol vertrouwen hun handen in die van hun ouders leggen?"

Benieuwd naar de volledige bijdrage van Dato Steenhuis? Deze is in onderstaande video terug te zien.

Neem een kijkje op de site van Groeien in Geloof

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Citaat: " ... ik wil alleen maar aan de hand van mijn God en Vader, of aan de hand van de Heere Jezus verder."

Dat is wel goed bedoeld en lief uitgedrukt, maar hoe geef ik zo'n opmerking nou handen en voeten?

Hoe kan ik dat geestelijk voor mezelf (en anderen) overzetten?