cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Restaurant
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 december 2022 door Patrick Goede

Groep christenen geweigerd in restaurant vanwege standpunten abortus en huwelijk

Een groep christenen is vorige week geweigerd in een plaatselijk restaurant in Richmond, Virgina. De discriminatie vond plaats op basis van de standpunten van de groep, met betrekking tot het huwelijk en abortus. Dat vertelde Victoria Cobb, directeur van The Family Foundation, aan de Christian Post.

Cobb zegt dat het personeel van de Metzger Bar and Butchery in Richmond afgelopen woensdag weigerde het vooraf gereserveerde diner van de groep te verzorgen. De organisatie was van plan om betrokken volgers te verzamelen voor een bijeenkomst en updates over het werk dat ze doen.

Cobb vertelde The Christian Post dat een van de eigenaren van Metzger ongeveer 90 minuten voor het diner contact opnam met haar team en zei dat ze de bijeenkomst moesten annuleren.

Verkeerde opvattingen
Aanvankelijk zei Cobb dat een teamlid te horen kreeg dat het bedienend personeel de organisatie had opgezocht en weigerde de groep te bedienen. Maar korte tijd later gaf het restaurant een verklaring af "onder verwijzing naar onze opvattingen over het traditionele huwelijk en de waardering van het ongeboren menselijk leven", vertelt ze.

Die verklaring - die op sociale media-pagina's van Metzger werd geplaatst - geeft aan dat de eigenaren besloten de groep te weigeren nadat ze hoorden dat de groep een "politieke organisatie die vrouwen en LHBTI-personen hun fundamentele mensenrechten in Virginia wil ontnemen" financieel had gesteund.

Het was niet meteen duidelijk op welke groep de verklaring van het restaurant precies betrekking had. 'We hebben altijd geweigerd om iemand van dienst te zijn die ons personeel ongemakkelijk of onveilig laat voelen en dit was de drijvende kracht achter onze beslissing', luidt de verklaring. 

Fooi
Na de annulering kon de groep volgens Cobb een ander restaurant vinden "dat ons hun service verleende en wiens ober het waarschijnlijk niet erg vond om een leuke fooi van ons te krijgen."

Cobb gaf in het gesprek met de Christian Post niet aan wie van de mede-eigenaren van Metzger de beslissing nam om de service te weigeren. Conway wordt momenteel vermeld als de manager van Metzger op de Yelp-pagina.

In antwoord op een CP-verzoek om commentaar, herhaalde Conway dat Metzger "er altijd trots op is geweest een inclusieve omgeving te zijn waar mensen kunnen dineren". Verder zei hij dat "veel" van Metzgers medewerkers "vrouwen en/of leden van de LHBTI-gemeenschap zijn."

Onverdraagzaam en hatelijk
'We respecteren de rechten van onze medewerkers als mensen en streven ernaar een werkomgeving te creëren waarin ze hun werk met waardigheid, comfort en veiligheid kunnen doen', schreef Conway via e-mail. 'We hopen dat u onze beslissing zult begrijpen, aangezien we begrijpen dat het uw keuze is om met ons te dineren of niet.'

Conway antwoordde niet of het bedienend personeel of de eigenaar van Metzger discriminerende opvattingen had jegens christenen of andere religieuze groeperingen. 

De pagina 'personeel' op de website van The Family Foundation werd ook verwijderd. Vanaf woensdagochtend plaatste de pagina het volgende bericht: 'Vanwege een toename van ongepaste berichten die worden achtergelaten voor onze medewerkers, is deze pagina tijdelijk niet beschikbaar.'

Cobb zegt dat The Family Foundation momenteel geen juridische stappen overweegt. "Terwijl Conway zijn verklaring doorspekte met valse ideeën over een gastvrije omgeving, waren de acties van deze eigenaar onverdraagzaam en hatelijk", aldus Cobb. "Metzger heeft het geluk dat, in tegenstelling tot politiek links, we ons niet tot de regering willen wenden om zo anderen te dwingen onze mening te accepteren."

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen