cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
De 7-jarige Elissa
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

MET SEEYOU FOUNDATION

 

Elissa's moeder dankt God dat haar zoon zijn zicht weer terug heeft

Het is maandagmorgen en het is nog voor zevenen. We zijn al vroeg aanwezig in het Kabgayi oogziekenhuis in Rwanda, waar we twee dagen lang mee mogen lopen met de oogartsen. Elke dag weer brengen ouders vanuit het hele land hun kind met oogproblemen hier naartoe. Vandaag ontmoeten we de 7-jarige Elissa en zijn moeder.

“Dit is mijn zoon Elissa en hij is zeven jaar. Hij was buiten aan het spelen, toen er een ander kind een steentje naar hem gooide. Dat raakte hem in zijn oog. Elissa heeft vreselijk veel pijn. Hij kan niet meer praten, kreunt van de pijn en kan niet stoppen met huilen. We zijn met spoed naar het ziekenhuis gekomen.”

Gebed voor een goede operatie
De oogarts onderzoekt het oog van Elissa en ziet dat het netvlies in zijn oog beschadigd is. Een operatie is nodig. Het maakt Elissa’s moeder bang. “Zou niet elke moeder bang zijn als haar kind zo’n pijn heeft?”, zegt ze. “Ik kan alleen maar smeken en bidden dat de operatie goed zal gaan.”

Tot haar grote opluchting ziet ze Elissa heelhuids uit de operatiekamer komen. Nu is het tijd om te herstellen. De volgende dag mag het verband eraf. Elissa’s moeder is enthousiast: “Hij heeft goed geslapen en gaat zelf weer naar het toilet. Hij kan straks weer lekker spelen. Wat een enorme opluchting.”

Elissa krijgt nog wat laatste onderzoeken en zijn oog ziet er goed uit. Zijn moeder is ontzettend dankbaar. “Ik dank God en de artsen. En ook de mensen die deze operatie mogelijk hebben gemaakt. Zij geven onze kinderen het zicht terug!”

Het wonder van een nieuw begin
Kerst is een hoopvol feest. In deze donkere decemberweken steken we vaak een extra kaars aan: het licht keert terug. En daarmee de hoop. Hoop op een nieuw begin. Want dat is het wonder van Kerst: dat God Zijn Zoon gaf om elk mens de kans te geven een nieuw begin te maken. In Rwanda bad een moeder om een nieuw begin voor haar zoon Elissa. Want blijvende oogschade zou betekenen dat hij moest leven met pijn, niet meer naar school zou kunnen en later geen werk zou kunnen vinden. Met als gevolg een leven in extreme armoede.

Onnodige blindheid stoppen
In de landen waar stichting SeeYou werkt, zoals Rwanda, worden veel kinderen onnodig blind. Er is weinig goede oogzorg beschikbaar, oogletsel wordt vaak niet behandeld en er zijn ook veel ouders die een behandeling of reis naar het oogziekenhuis niet kunnen betalen. SeeYou werkt samen met partnerziekenhuizen aan preventie, goede behandelingen en revalidatiezorg.

Ook rond deze Kerst en in 2023 willen we kinderen een nieuw begin geven. Elke geslaagde behandeling of operatie betekent dat een kind opnieuw kan beginnen en weer hoop heeft op een toekomst. En u kunt dat mede mogelijk maken! Een oogoperatie voor een kind kost bijvoorbeeld 72 euro en verandert het leven van een kind compleet.

Wie geeft u een nieuw begin?
Geeft u een kind zoals Elissa een nieuw begin? Wat zou dát mooi zijn. Help vandaag nog mee op seeyoufoundation.nl/nieuw-begin of doneer op IBAN NL10 INGB 0000 0001 31.  Alvast heel hartelijk dank voor uw hulp