cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Kees van der Staaij
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 december 2022 door Redactie

Kees van der Staaij over gratis relatietherapie: "Voorkomen dat kinderen de dupe worden van vechtscheidingen"

Als het aan de SGP ligt wordt relatietherapie zo snel mogelijk in het basispakket van de zorgverzekeraar opgenomen. Voorman Kees van der Staaij maakt zich zorgen over het hoge percentage kinderen die het slachtoffer zijn van vechtscheidingen en vervolgens bij de jeugdzorg belanden. Van der Staaij is van mening dat gratis relatietherapie een hoop problemen in huwelijken en relaties tussen mensen zou voorkomen. Van der Staaij: “We zijn het in ons land verleerd om op een goede manier met relaties om te gaan”

Afgelopen vrijdag schoof Van der Staaij aan in het Family7-actualiteitenprogramma Uitgelicht! waarin hij het SGP-standpunt rondom gratis relatietherapie toelichtte. “Door de enorme problematiek bij de jeugdbescherming, kwam dit thema weer onder de aandacht. Iedereen weet dat het water bij veel van hen tot aan de lippen staat. Het is schokkend om te zien dat eigenlijk zestig tot zeventig procent van de kinderen waar jeugdbescherming mee te maken heeft allemaal uit een vechtscheiding afkomstig zijn. De ouders hebben problemen, maar het zijn de kinderen die bij jeugdzorg terecht komen”, zegt Van der Staaij.

“Als we er nu echt eerder bij zouden zijn, kunnen we juist voorkomen dat het een probleem van kinderen wordt waar we vervolgens met man en macht moeten proberen het allemaal weer wat bij te sturen. Eigenlijk kom je erachter dat wij in ons land verleerd zijn om op een goede manier met relaties om te gaan”, stelt Van der Staaij vervolgens.

Op de vraag of het wel een taak van de overheid is om zich te mengen in relaties van burgers, antwoordt de SGP-voorman: “Wij hebben over diezelfde vraag een enquête laten uitvoeren door een onderzoeksbureau, omdat we benieuwd waren hoe de Nederlander hierover denkt. Je merkt bij veel Nederlanders een bepaalde huiver om te zeggen dat de overheid zich ermee moet bemoeien. Maar als je vraagt of relatietherapie eigenlijk makkelijker beschikbaar zou moeten zijn, omdat er nu soms een financiële drempel is, en of er niet wat meer aandacht in het onderwijs moet komen voor relaties, dan zegt een meerderheid van de Nederlanders het een goed idee te vinden.”

Volgens Van der Staaij moeten de problemen bij de wortel aangepakt worden. “Stel je eens voor dat we tegen de Groningers zouden zeggen: ‘Vervelend die aardbevingen, we blijven de huizen ondersteunen maar de gasboringen pakken we niet aan.’ Dan zou iedereen zich afvragen of je wel goed bij je hoofd bent. Als je ziet dat door relatieproblemen tienduizenden kinderen zelf in de problemen komen, dan moeten we toch kijken hoe we een stap verder kunnen gaan?”, vraagt Van der Staaij zich af.

Benieuwd naar de volledige bijdrage van SGP-voorman Kees van der Staaij? Bekijk dan de video hieronder.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

W