cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Muzikale Klanken
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 december 2022 door Redactie

Muzikale Klanken, een nieuw programma met koor- en samenzang op SBS6

Vanaf zondagmorgen 4 december wordt op SBS6 Muzikale Klanken uitgezonden. Het is een gloednieuw muzikaal tv-programma met koorzang, samenzang en muzikale intermezzo’s, opgenomen in mooie kerken en kathedralen in binnen- en buitenland. Het programma wordt geproduceerd door Stichting muzikale beleving. Deze culturele ANBI-stichting zet zich onder andere in voor meer traditionele koor- en samenzang op nationale televisie.

Wat kan de kijker verwachten? Een kerkdienst ergens opgenomen in een kerk? Pianist en organist Arjan Huizer, presentator van het programma: “Nee, Muzikale Klanken kan je niet vergelijken met een kerkdienst. Het is een muzikaal programma dat zich richt op een bepaalt genre, namelijk traditionele christelijke muziek. Denk aan psalmen, gezangen, Joh. de Heer liederen maar ook bekende opwekkingsliederen. Naast de muziek hebben we elke week een bemoedigend woord van geestelijk verzorger Coos Loeve.”

Dat doet erg lijken op een programma dat al sinds 1995 op televisie is te zien, Nederland Zingt van de Evangelische Omroep. “Dat klopt, ik ben dan ook een van de grootste fans van Nederland Zingt. Muzikale Klanken mag je zien als een aanvulling waarbij wij ons meer richten op traditionele liederen en de traditionele uitvoering daarvan.” Voor welke doelgroep is Muzikale Klanken? “Iedereen die graag naar deze muziek luistert en uiteraard mensen die deze muziek nog niet kennen maar het graag willen ontdekken. We weten in ieder geval dat veel ouderen graag naar deze muziek luisteren. Maar de doelgroep zit ook in andere leeftijden.”

Hoe bekostigen jullie zo’n productie? “Onze stichting wordt gesteund door donateurs en sponsoren. Mensen die het net als ons fijn vinden dat deze muziek meer op televisie komt. Met hun steun hebben we de eerste productie van 8 afleveringen kunnen maken. Ons doel is om met nog meer donateurs het mogelijk te maken elke week uit te zenden en grotere producties te maken.”

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen