cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
verwoerd
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 december 2022 door Redactie

Christian Verwoerd deelt update over gezondheidsproblemen: 'Constante lessen in overgave'

Tien weken geleden kreeg zanger en liedjesschrijver Christian Verwoerd corona. Tot op de dag van vandaag heeft hij te kampen met klachten die alleen maar erger lijken te worden. Verwoerd, die ook actief is als columnist bij Cvandaag, deelt op social media nu een update waarin hij ook een boodschap van hoop meegeeft: 'Ik ervaar deze periode als heel leerzaam.' Lees hieronder zijn volledige bijdrage. 

Bij deze even een update over mijn gezondheid. Het is nu 10 weken geleden dat ik corona kreeg en de klachten die daarna zijn gebleven, zijn helaas nog niet verminderd, eerder nog erger geworden. Het is daarmee echt een long-covid verhaal aan het worden. Corona lijkt vooral mijn autonome zenuwstelsel te hebben aangetast, waardoor ik o.a. veel duizelig ben, heel snel overprikkeld raak en bij de minste inspanning extreem moe word. Dat betekent dat m´n werk/bediening stil ligt, en ook met iemand afspreken of een dienst bezoeken gaat niet. Als je dat bedenkt, dan begrijp je dat muziek maken, met alle inspanning die dat vergt, nog ontzettend ver weg lijkt. Tenminste, menselijk gesproken. Alles is in Gods handen, en voor Hem is niets onmogelijk.

Ik wil in ieder geval ook zeggen dat ik deze periode als heel leerzaam ervaar. Het zijn constant lessen in overgave en in het verdiepen van de relatie met God. Dit gebeurt met veel vallen en opstaan.

Een aantal keer kwam het gedeelte over de vernieuwing van de arend uit Jesaja 40 naar me toe. Dit beeld heeft duidelijk tot mij gesproken. Ik geloof dat dit een periode van vernieuwing is, om daarna weer op grote hoogtes te kunnen 'vliegen' richting de zon, zoals de arend doet. De arend houdt van de storm, maar als z'n vleugels zwaar geworden zijn en beschadigd door de stormen, dan moeten ze vernieuwd worden en dat kan alleen God doen. Dan moet de arend wachten en verwachten. 'Wie de Heer verwachten, putten nieuwe kracht, zij slaan hun vleugels uit als arenden.' Daarna kan de arend weer genieten van het vliegen in de vrijheid en in de stormen. Een prachtig beeld. Ik geloof ook dat deze periode van verwachten mijn muziekbediening kan verfrissen en krachtiger kan maken, alhoewel ik dat zicht soms ook wel even kwijtraak, op momenten dat je geen vooruitgang ziet.

We waarderen het ontzettend dat veel van jullie meeleven en ook voor ons bidden. Het is een tijd van veel onzekerheid voor ons, ook gezien de drukke tijd die eraan komt, nu Liza begin januari is uitgerekend. Maar we vertrouwen op onze hemelse Vader, die voor ons zorgt en beseffen ook dat we zo ontzettend veel zegeningen te tellen hebben.

Deze bijdrage deelde Christian Verwoerd eerder op social media en is met zijn toestemming overgenomen door Cvandaag. 


Christian Verwoerd
- Wat wij kunnen leren van het krachtige getuigenis van de eerste christenen
- Deze ene vraag zal opwekking geven
- De onzichtbare hand van God: een vernietigingsplan werd op het nippertje voorkomen
- Durven wij op te treden tegen verval en onreinheid in Gods huis?
- Corona vraagt om leiders zoals koning David
Meer over Christian Verwoerd »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

E
Christian, ik wens je van harte een spoedig Herstel toe.

Verwacht het in alles, van onze Hemelse Geneesheer.

We worden allemaal... van tijd tot tijd stilgezet.

Laten we maar niet vragen waarom, maar Waartoe.