cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Cees en Ida
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

30 november 2022 door Redactie

Cees en Ida leven hun droom in Nijkerk: "God heeft ons naar deze plek geleid"

“Nadat we door Stichting Streams gevraagd zijn om naar Nijkerk te komen, zitten we nu hier in de Oude Veen en is daarmee onze droom werkelijkheid geworden", vertelt Nijkerker Cees Klepper in een video van Xpedition Glory. Samen met zijn vrouw Ida koesterde Cees jarenlang de wens om zoveel mogelijk mensen in huis te ontvangen en met hen stilte en intimiteit bij God te zoeken. Nadat de twee, toen nog wonend in Haarlem, in contact kwamen met de Nijkerkse Stichting Streams, bleek de vervulling van hun droom aanstaande.

Cees Klepper is naast bestuurslid van Stichting Streams ook controleur en toezichthouder op het gebied van financiën. Ook zijn vrouw Ida Klepper is bestuurslid en houdt zich daarnaast bezig met allerlei projecten en ontmoetingsplaatsen.  “Het gebed heeft altijd een hele grote rol gespeeld in ons leven en in de jaren 90 hebben we een soort opwekking meegemaakt”, zegt Cees vervolgens. “Je zou kunnen zeggen dat we zelf zijn opgewekt. We hebben een aantal conferenties bezocht en daar heeft God ons enorm aangeraakt. Dit had effect op ons gebedsleven en we merkten dat we Gods stem beter konden verstaan en dat we ook veel meer van God gingen ervaren dan vroeger.”

"Je zou kunnen zeggen dat we zelf zijn opgewekt"

“Wat je ervaart, dat wil je ook uitdelen”, zegt Cees vervolgens. “Dat betekent concreet dat we in onze voormalige gemeente in Haarlem de gelegenheid kregen om onderwijs te geven over het verstaan van Gods stem, het gebed en de voorbede.” Het onderwijs van Cees en Ida beperkte zich echter niet enkel tot hun thuisgemeente in Haarlem. “Uit het hele land kregen we uitnodigingen om daar iets over te vertellen. Het was een mooie tijd. Thuis hielden wij ook kringen waarbij we met mensen over het geloof en het gebed konden praten", vertelt Cees.

“In 2015 zijn we naar Frankrijk gegaan, we waren daar in een huis waar we jaarlijks kwamen. Op het moment dat we aan het bidden waren, ervoer ik dat God zei: ‘In 2017 gaan jullie verhuizen.' Het was alsof God ons uitnodigde om onze droom die we al jaren hadden op papier te zetten”, vertelt Ida. “We droomden dat we een huis hadden, een groter huis dan het vorige, waar we mensen konden brengen in de intimiteit bij het vaderhart van God. We droomden ook dat we meer ruimte zouden hebben om dat uit te werken, die ruimte hadden we niet op de plek waar wij voorheen waren.”

Stichting Streams
Rondom die periode volgde er ontmoeting met Stichting Streams in Nijkerk, deze ontmoeting staat nog altijd in het geheugen van Ida gegrift. Het bleek het begin te zijn van de vervulling van een langgekoesterde droom. “We zullen nooit vergeten hoe we voor het eerst met Stichting Streams om tafel zaten. Er gebeurde iets heel bijzonders. We hadden elkaar nog nooit ontmoet en we waren in gesprek over wie we waren, wat hun hart was, waar ze mee bezig waren en wat ons hart was. Het kwam als het ware bij elkaar.

Wij zijn ook voorbidders die het verlangen hebben om God te laten zien en ook zij waren met allerlei dingen bezig, waaronder ook met het huis van gebed. Ineens werd het voor een van ons heel duidelijk: wat is het nu voor dag dat we bij elkaar zitten? Een van hen zei toen: Weten jullie ook wanneer de Nijkerkse beroeringen hebben plaatsgevonden?", vertelt Ida verder.

“Wat je moet weten over Nijkerk is dat er in het jaar 1749 een opwekking heeft plaatsgevonden die enkele jaren geduurd heeft waarin God hele bijzondere dingen heeft gedaan", zegt Cees. "Op een zondagochtend heeft God met Zijn Geest mensen heel diep aangeraakt waardoor ze emotioneel werden. Daarom wordt deze dag ook wel de Nijkerkse beroering genoemd. Mensenlevens werden 'beroerd', dat klinkt misschien wat negatief, maar ze werden die dag aangeraakt door God, waardoor hun levens geheel veranderden. Dit had een enorme impact op de Nijkerkse samemenleving, maar ook op de hele omgeving en zelfs het hele land. Mensen kwamen vanuit het hele land naar Nijkerk omdat ze gehoord hadden dat er daar iets bijzonders gaande was", vertelt Cees.

"Uiteindelijk heeft die ontmoeting onze harten bij elkaar gebracht"

“We wisten wel het jaartal te noemen, maar niet de specifieke dag. Later vernam ik dat dat 16 november was en precies op die dag kwamen we bij elkaar. We kregen allen kippenvel en dachten: wat is het bijzonder dat we hier nu bij elkaar zijn! Uiteindelijk heeft die ontmoeting onze harten bij elkaar gebracht en besloten we gezamenlijk op te trekken in Nijkerk en datgene wat God ons in hart gelegd heeft, verder uit te bouwen. Die ontmoeting bracht ons ertoe dat we uiteindelijk verhuisd zijn”, vult Ida aan.

“Nadat we door Stichting Streams gevraagd zijn om naar Nijkerk te komen, zitten we nu hier in de Oude Veen, de plek waar we wonen en is daarmee onze droom werkelijkheid geworden. Dit is een plek waar we mensen kunnen ontvangen, waar mensen kunnen verblijven en in alle stilte en intimiteit God kunnen zoeken in het huis van gebed. De tweede pastorie. Eigenlijk heeft God ons twee huizen gegeven”, zegt Cees.

“Aan de ene kant opende God de weg, aan de andere kant moesten wij een keuze maken om op die weg te gaan wandelen”, zegt Ida. "Dat hebben we ook gedaan en uiteindelijk zitten we hier nu onze droom te verwezenlijken, hoe bijzonder is dat?”

"Het was alsof God een knipoog gaf"

“Als je nu terugkijkt, dan zie je dat God ons naar deze plek geleid heeft. Ik moet dan denken aan mijn vader die voordat wij naar Nijkerk verhuisd zijn, overleden is", vertelt Cees. "Hij had een lievelingslied en dat was: 'God is getrouw, zijn plannen falen niet'. Tijdens zijn begrafenis hebben we dat ook gezongen.

Op het moment dat wij in de Veen kwamen wonen, klonk er elk uur vanuit de kerk dat lied. Het was alsof God een knipoog gaf van: ‘Dit is mijn plan geweest voor jullie leven en daar mogen jullie in wandelen.’ Dat is fantastisch mooi om terug te zien en dat te mogen weten”, zegt Cees ten slotte.

Benieuwd naar de volledige video? Deze is hieronder te zien. 

Neem een kijkje op de site van Xpedition Glory

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen