cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. Arie van der Veer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

29 november 2022 door Ds. Arie van der Veer

Engelen zullen in het laatste oordeel een grote rol spelen

Mijn moeder heb ik het nogal eens horen zeggen: ’Schiet op, ik heb geen engelengeduld’!

Volgens de volksmond zijn engelen dus bijzonder geduldig. Waar zouden mensen dat vandaan hebben?

Je kunt het antwoord vinden in het laatste boek van de Bijbel, het boek Openbaring. Een boek waarin buitengewoon belangrijke dingen staan. Juist ook voor onze tijd. Het gaat in dat laatste boek over de toekomst van kerk en wereld.

De gerichten op aarde vinden niet plaats buiten Gods regie. De regie van Jezus die op de troon zit.

In dit boek kom je engelen bijna op elke bladzijde tegen. Bijna op elke bladzijde. Zo’n twee en vijftig maal.

Je leest in dit boek dat er, achter de schermen van de huidige wereld ook een geweldige strijd aan de gang is tussen God (Christus) en zijn engelen, en de duivel (draak) en zijn engelen.

Er zijn duizenden engelen rondom de troon van God: ‘tienduizenden tienduizendtallen en duizenden duizendtallen’, staat er.

Vorige maand was het woord van de dag Harmageddon. President Biden gebruikte het. Dat woord komt ook uit dit laatste boek van de Bijbel. Een angstaanjagend begrip voor de alles vernietigende eindstrijd.

Het Harmageddon is geen onzin. Maar... er staat meer.

Ik wil je niet banger maken maar ik wil je wijzen op de vier gerichtsengelen, die de vier oordeelswinden, die over de aarde zullen gaan, vasthouden.

De Bijbel vertelt dat de engelen in het laatste oordeel een grote rol zullen spelen.

Ik schrijf niet dat er niets aan de hand is. Maar ik wil je wel dit zeggen: De gerichten op aarde vinden niet plaats buiten Gods regie. De regie van Jezus die op de troon zit. Aardse machten mogen tekeer gaan: Hij regeert. Zijn engelen houden de oordeelswinden vast.

Engelengeduld
De Bijbel vertelt dat de engelen in het laatste oordeel een grote rol zullen spelen. Het zijn de maaiers van God. Maar... leerzaam, troostvol is vooral hoe omzichtig de engelen te werk op bevel van God moeten (!) gaan.

Engelengeduld is Gods geduld.

Heb je tijd? Lees Openbaring 7. De engelen staan klaar op de vier hoeken van de aarde. Ze houden de oordeelswinden vast. De storm kan elk ogenblik gaan losbarsten. Maar dan worden ze opgeroepen om te wachten: ‘Brengt geen schade toe aan de aarde, noch aan de zee, noch aan de bomen, voordat wij de knechten van onze God aan hun voorhoofd verzegeld hebben’, vers 3.

We beleven opnieuw angstige en spannende tijden. Gewoon doorgaan als we tot nu toe hebben gedaan kan niet.

Poetin zou er van moeten schrikken. En wij: wij kunnen bidden: ‘HERE der heerscharen, laat uw engelen ons bewaren’.

Biden waarschuwt Poetin. Iedereen heeft het er over. De Bijbel komt helaas in onze nieuwsrubrieken weinig ter sprake. Vorige maand dook opeens dat woord weer op: harmageddon.

Ik wil je wijzen op wat er nog meer staat. En jou wijzen op wat de engelen doen. Zij spelen een grote rol. In het oordeel maar ook van bewaard worden en van de bevrijding van onze wereld.

Harmageddon. Poetin zou er van moeten schrikken. En wij: wij kunnen bidden: ‘HERE der heerscharen, laat uw engelen ons bewaren’.

Deze overdenking verscheen eerder op de Facebookpagina van ds. Arie van der Veer.

Foto: Facebook/Arie van der Veer

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen