cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Jonathan Roumie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 november 2022 door Patrick Goede

'The Chosen'-acteur Jonathan Roumie vertelt hoe rol van Jezus hem totaal afhankelijk van God maakte

Voordat hij werd gecast als Jezus Christus in de hitserie 'The Chosen', bevond Jonathan Roumie zich op een donkere plek. "Vier jaar geleden, voordat ik aan deze reis begon, bevond ik me op een heel andere plek in mijn leven", vertelt de 48-jarige acteur aan The Christian Post. "Ik was gebroken; Ik wist niet of ik acteur zou blijven.”

Op zijn dieptepunt, in mei 2018, besluit Roumie zich op elk gebied van zijn leven "volledig en volkomen" over te geven aan God. Slechts drie maanden later belde de maker van "The Chosen", Dallas Jenkins, Roumie om te vragen of hij de hoofdrol wilde spelen in een serie over het leven van Jezus Christus en zijn volgelingen, en de rest is geschiedenis. 

Sinds de lancering van 'The Chosen' in 2019 hebben meer dan 94 miljoen mensen over de hele wereld de serie bekeken. "The Chosen" seizoen drie ging afgelopen vrijdag (18 november) in 2012 theaters in première en eindigde in Amerika op plaats drie qua opbrengsten in het eerste weekend (8.687.682 dollar). Geprezen om zijn historische en Bijbelse nauwkeurigheid, is de show inmiddels vertaald in 62 talen.

Rust
Het thema van seizoen drie, vertelde Jenkins aan CP tijdens de première op de rode loper, is: "Komt allen tot mij, die vermoeid en belast zijn, en Ik zal u rust geven (Mattheüs 11:28)."

"Dit seizoen gaat echt over de vermoeide en zwaar belaste mensen," zegt Jenkins. “En ik denk dat onze wereld op dit moment daar ook doorheen gaat. Corona, klimaatproblemen, wat het ook is, politieke verdeeldheid, het zijn allemaal dingen die ze ook in de eerste eeuw hebben meegemaakt. Jezus kwam en ze verwachtten dat Hij de Romeinen zou overwinnen, alles in orde zou maken en alle politieke problemen zou oplossen. Hij deed dat niet; dat was niet waarom Hij daar was. Hij creëerde een nieuw koninkrijk en Hij had een nieuwe definitie van hoe rust eruit zag.”

"Ik denk dat de sleutel voor dit seizoen is dat we een definitie geven van hoe rust eruit ziet door Jezus te zien en hoe rust eruit ziet door de ogen van de discipelen," voegde hij eraan toe. Het bestuderen van de persoon Jezus en het uitbeelden van Hem op het grote scherm, zegt Roumie, was "diepgaand verrijkend" voor zijn persoonlijke wandel.

"Het heeft me gedwongen om nog meer afhankelijk te zijn dan ik dacht, ik was al afhankelijk van God voor alles in mijn leven," zei hij. "Er gaat geen dag voorbij dat ik niet begin met bidden en dankbaar ben voor waar God me op deze reis heeft gebracht."

Reis
Roumie zegt dat hij bidt dat de serie kijkers wijst op "een grotere kracht", op "God, de Vader, de Zoon en de Heilige Geest". "Ik hoop dat ze zich geïnspireerd voelen om de Bijbel te gaan lezen en geïnspireerd raken door het Woord. Misschien kunnen ze dan een kerk vinden en meer betrokken raken om God een groter deel van hun leven te geven, omdat je leven dan alleen maar beter wordt."

Roumie zal begin volgend jaar tevens verschijnen als de charismatische hippie-straatpredikant Lonnie Frisbee, in 'Jesus Revolution'. Deze film wordt namelijk op 24 februari 2023 uitgebracht.

“Dat was een heel andere benadering van een karakter dat van God houdt; dat was een reis", zegt Roumie over zijn rol in de film van de gebroeders Erwin. Maar of hij nu de hoofdrol speelt in 'The Chosen' of het verhaal van de 'Jesus Revolution' naar het grote scherm brengt, Roumie ziet zijn werk als een vorm van dienstbaar zijn, een manier om de hoop van Christus te delen met een gekwetste wereld.

“Naarmate je Christus steeds dieper leert kennen, kan [het leven] nooit erger worden, het wordt alleen maar beter. Ik denk dat meer mensen dat moeten horen en beseffen. En als we een manier kunnen vinden om dat te doen via moderne media, zoals verhalen vertellen op televisie, dan is dat onze roeping”, zegt hij. 

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen