cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
redwednesday
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 november 2022 door Kerk in Nood

Rapport bewijst noodzaak van aandacht voor christenvervolging

De vervolging van Christenen is toegenomen. Dat is een van de belangrijkste bevindingen van 'Vervolgd en Vergeten?'. Het rapport van Kerk in Nood (ACN) over Christenen die onderdrukt worden vanwege hun geloof 2020–2022 komt een week voor #RedWednesday uit. Tijdens dit initiatief van dezelfde katholieke hulporganisatie kleuren op 23 november zo'n 140 kerken in Nederland rood om aandacht te vragen voor christenvervolging en godsdienstvrijheid.

Met #RedWednesday wil Kerk in Nood mensen bewust maken van de vervolging van gelovigen - vooral minderheden – en oproepen tot tolerantie en respect voor gelovigen en tussen geloofsgroepen. Kerk in Nood presenteert de feiten van christelijke vervolging op een eerlijke en feitelijke manier en doet geen afbreuk aan andere geloofstradities, maar benadrukt juist hoe het bouwen van bruggen en de interreligieuze dialoog een middel is om vrede tussen geloofsgroepen tot stand te brengen.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen