cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Operatie Mobilisatie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

17 november 2022 door Redactie

Zendeling over de kracht van de Bijbel: "God gebruikt Zijn Woord om mensen te bereiken"

"Hier zie je dat God Zijn Woord gebruikt om mensen te bereiken met het evangelie. Heel eerlijk gezegd wil ik jullie inspireren om de Bijbel te gebruiken in de omgang met mensen die de Heere Jezus nog niet kennen", zegt zendeling en voorganger Christiaan van Dijk in een nieuwe video van de interkerkelijke organisatie Operatie Mobilisatie. In deze video wordt de kijker opgeroepen om mee te bidden voor het wereldwijd uitdelen van Gods Woord. Maak tijd voor de inspirerende bijdrage van Van Dijk. 

“Welkom bij het gebedsmoment van Operatie Mobilisatie. Mijn naam is Christiaan van Dijk en ik wil vandaag met jullie nadenken over effectieve zending. Mijn vrouw en ik hebben ons voorbereid op een zendingsloopbaan en daarbij zijn we naar de WEC Bijbelschool gegaan. Ik weet nog wel dat we daar waren en dat er een zendingsspreker was die het over effectieve zending had. Hij stelde de vraag; ‘Wanneer ben je nu effectief?’"

“Hij had daar op het zendingsveld zelf onderzoek naar verricht. Hij had verschillende mensen met elkaar vergeleken. Dat waren enerzijds de mensen die als ‘business-mission zendelingen’ werken, dat zijn mensen die naast hun werk ook zending bedrijven, en anderzijds had hij het over mensen die fulltime zendeling zijn. Hij vroeg zich af wie er nu effectiever waren."

"Hij deed er onderzoek naar en tijdens dat onderzoek kwam eigenlijk naar voren dat beide vormen van zending zo ongeveer even effectief waren. Tijdens dat onderzoek kwam hij nog ergens anders achter, iets dat eigenlijk nog veel belangrijker is. Namelijk dat mensen die in de zending de Bijbel gebruiken vele malen effectiever zijn dan mensen die dat niet doen. Eigenlijk is dat helemaal niet zo raar. Als je gaat lezen wat de Bijbel over zichzelf zegt, bijvoorbeeld in Psalm 119, dan zou je eigenlijk wel gek zijn om de Bijbel niet te gebruiken in de zending", stelt Van Dijk. 

"Ik ga met jullie een klein stukje lezen uit Jesaja 55 vers 10 en 11: ‘Zoals regen of sneeuw neerdaalt uit de hemel en daarheen niet terugkeert zonder eerst de aarde te doordrenken, haar te bevruchten en te laten gedijen, zodat er zaad is om te zaaien en brood om te eten, zo geldt dit ook voor het Woord dat voortkomt uit Mijn mond. Het keert niet vruchteloos naar Mij terug, niet zonder eerst te doen wat Ik wil en te volbrengen wat Ik gebied.’

“Hier staat heel duidelijk dat God zegt dat als je Zijn Woord gebruikt dat dat Woord effectief zal zijn. Als je als zendeling effectief wil zijn, dan is het denk ik heel verstandig is om veel Gods Woord te gebruiken."

Vervolgens noemt Van Dijk een voorbeeld van de krachtige uitwerking dat het Woord van God heeft. “Naast dat ik vrijwilliger ben voor Operatie Mobilisatie werk ik ook als voorganger in een gemeente in Apeldoorn. In mijn gemeente zit een echtpaar waarvan de vrouw via een Alpha-cursus tot geloof gekomen is. Haar vriend was op dat moment geen christen.”

“Hij had een moeilijke jeugd gehad en was een ‘self-made man’, hij had de dingen goed voor elkaar en wilde zelf de zorg voor zijn familie dragen. Daarbij dacht hij God niet nodig te hebben. Op een gegeven komt komt er crisis in zijn leven en raakt hij overspannen. Op een nacht liggen zij samen in bed. De vrouw leest op dat moment uit de Bijbel. Hij weet het niet meer. Hij vraagt aan haar: ‘Wat lees je nu?’ En op dat moment las de vrouw de woorden: ‘Kom tot Mij allen die vermoeid en belast zijn en ik zal u rust geven.’

“Dat raakte deze man zo bijzonder aan dat hij zijn hart aan de Heere Jezus heeft gegeven. Hier zie je dat God Zijn Woord gebruikt om mensen te bereiken met het evangelie. Heel eerlijk gezegd wil ik jullie inspireren om de Bijbel te gebruiken in de omgang met mensen die de Heere Jezus nog niet kennen. Memoriseer je bijvoorbeeld de Bijbel en citeer je wel eens de Bijbel in gesprekken die je met mensen hebt? Wil je er eens over nadenken hoe jij in je eigen omgeving de Bijbel kan gebruiken om mensen te bereiken met het evangelie?”, sluit Van Dijk af. 

Benieuwd naar de volledige bijdrage van Christiaan van Dijk? Bekijk dan hieronder de video. 

Neem een kijkje op de site van Operatie Mobilisatie

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen