cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Chosen-acteur
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 december 2022 door Patrick Goede

Chosen-acteur vertelt hoe Justin Bieber hem uitnodigde voor de kerk; wat uiteindelijk tot zijn rol leidde

Het kan raar lopen in het leven. Acteur Yoshi Barrigas maakte op een dag een lange wandeling door de heuvels van Californië toen hij daar niemand minder dan popzanger Justin Bieber ontmoette. De twee bespraken daar hun worstelingen en trauma's die het leven in de spotlights met zich meegebracht had. De zanger onderbrak Barrigas vervolgens en nodigde hem uit voor zijn kerk. Nu speelt Barrigas de rol van Filippus in de serie The Chosen.

CBN News sprak de acteur op de set waar het derde deel van de serie is opgenomen. Een groot stuk grond dat in het bezit is van het Leger des Heils doet dienst als eerste eeuwse set waar de serie plaatsvindt. Op de vraag hoe Barrigas de rol kreeg antwoordt de acteur: "Je hebt de lange en de korte versie. De korte versie is dat ik auditie deed voor de rol en hem kreeg. De langere versie is veel interessanter en begint met een 'toevallige' ontmoeting die ik had met Justin Bieber."

Barrigas zegt dat zijn leven eigenlijk van dit soort bijzondere momenten en ontmoetingen aan elkaar hangt. "Ik las ergens een boek nadat ik een lange wandeling in de heuvels van Californië had gemaakt. Opeens hoorde ik uitzinnige vrouwenstemmen. Ik schonk er niet al te veel aandacht aan en de stemmen stierven weer weg op een gegeven moment. Toen hoorde ik opeens een stem: 'Hey, wat ben je aan het lezen?' Het was Justin Bieber en we deelden onze ervaringen en trauma's met het showbizzleven. Toen ik aan het vertellen was stopte hij mij opeens middenin een zin."

Barrigas vervolgt: "Hij zei: 'Sorry dat ik je onderbreek, maar ik voel tot diep in mijn botten dat ik je moet uitnodigen om mee te gaan naar mijn kerk.' Ik was in die tijd niet zo gek op kerken. Maar ik zei: 'Hey, jij bent Justin Bieber en als jij mij uitnodigt ga ik met je mee.' Hij vertelde mij dat als ik het niks vond we gauw konden vertrekken en dat we dan samen een biertje zouden gaan drinken. Er stond dus geen druk op."

Zo gezegd zo gedaan. Een half jaar lang gaat Barrigas vervolgens met Bieber mee naar zijn kerk. "Het was een kerk waar ze vooral de Bijbel uitlegden en ik raakte gefascineerd door alle gelijkenissen van Jezus en de evangelieën. Het kostte mij aardig wat tijd om ze goed te begrijpen." Wanneer hij even later de kans krijgt om auditie te doen voor de rol van Filippus in The Chosen voelt hij dat hij er klaar voor is. "Ik was er goed voorbereid en gemotiveerd om de rol te krijgen", aldus Barrigas.

Bekijk in onderstaande video het complete gesprek tussen hem en CBN News.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen