cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ailey
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

10 november 2022 door Redactie

Ailey was depressief en overwoog uit het leven te stappen: “Toch wist ik dat God mij niet verlaten had”

Ze komt uit een warm nest en het geloof werd haar al op jonge leeftijd met de paplepel ingegoten. Toch voorkwam dat niet dat Ailey in haar tienerjaren in een diepe depressie wegzakte en zelfs overwoog om uit het leven te stappen. Dit had alles te maken met het feit dat Ailey buitengesloten werd op de middelbare school en zich daardoor enorm eenzaam voelde. Desondanks wist Ailey met de hulp van God weer de weg omhoog te vinden. Dat vertelt Ailey in een video van het platform Xpedition Glory.

“Ik heb twee fantastische ouders die mij het geloof met de paplepel ingegoten hebben. Op een gegeven moment ging ik naar de middelbare school. De eerste klas verliep prima, maar ik merkte toch dat de school niet perfect was voor mij. Ik ben naar een andere school gegaan waar ik in de klas kwam met mijn beste vriendin. Er was echter een meisje die ons niet bij elkaar wilde hebben. Ze wilde haar zelfs voor zichzelf houden en ervoor zorgen dat ik uit hun levens verdween”, vertelt Ailey.

“Dat deed ze op hele verschillende manieren. Zo zei ze daadwerkelijk tegen mij dat ik er niet bijhoorde maar ook dat mijn beste vriendin mij niet verdiend en dat ik hier niet had moeten zijn. Dat woorden kracht hebben, heb ik op een positieve en negatieve manier ontdekt. Deze negatieve woorden bleven in mijn hoofd achter en op een gegeven moment werden dat leugens die ik steeds meer ging geloven.”

“Elke keer dat ik op school kwam, dacht ik: ik hoor hier toch niet te zijn. De enige vriendin die ik had, ging zelf ook door een moeilijke periode heen en bevond zich in een depressie. Ik voelde mij ontzettend eenzaam. Ik wist ergens wel dat God mij nooit verlaten had. Maar door wat mensen over mij zeiden en de leugens die ik vervolgens zelf ging geloven, maakte dat ik het gevoel had dat ik er toch niet toe deed”, vertelt Ailey verder.

De gedachte dat ze er niet toe zou doen, kwam steeds vaker in haar hoofd bovendrijven. “Ik deed mijzelf op een bepaald moment ook pijn. Op een gegeven moment ging dat zo ver dat ik in de keuken stond en ik dacht: ik hoef er toch niet meer te zijn. God greep op dat moment in, zodat ik de daad niet bij het woord voegde.”

“God greep in en mijn leven veranderde, al was dat niet van de ene op de andere dag. Het was niet dat ik opstond en dacht: ja, nu is mijn hele leven veranderd. Het is een proces geweest en in dat proces was God zo dichtbij. Ik ontdekte in dat proces dat God een Vader is, een perfecte Vader. Hij wijst mij niet af, Hij zorgt ervoor dat ik mij niet buitengesloten voel en Hij zorgt ervoor dat ik niet eenzaam ben. Hij heeft mij vrienden gegeven die als familie aanvoelen. Hij heeft mij mensen gegeven waar ik nu niet meer zonder kan.”

"Uiteindelijk kwam de Bijbelschool Rotsvast op mijn pad. Eerst begon ik als deelnemer en nu mag ik met trots vertellen dat ik al vijf jaar lang als staflid mag functioneren. Vroeger zat ik in de put en nu mag ik daar staan als een grote zus voor meiden en voor jongens die met hetzelfde probleem kampen. Ik mag vertellen wie ze mogen zijn en hoe God hun bedoeld heeft. Ik mag ze ook vertellen en laten zien dat God echt een plan voor ieders leven heeft. Om iemand te hebben in je leven die altijd van je houdt, die altijd het beste met je voorheeft en die verantwoordelijk is voor jouw leven, dat vind ik het meest geweldig aan God", zegt Ailey ten slotte.

Benieuwd naar de volledige video? Deze is hieronder te zien.

Neem een kijkje op de website van Xpedition Glory

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen