cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Janardhan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

22 november 2022 door Kerk in Actie

Arbeidsmigrant Janardhan in Dubai: "Ik red het omdat God bij me is"

Om zijn gezin in India te onderhouden, vertrok Janardhan Thitla naar Dubai om te werken. Maar in tijden van crisis sta je zomaar op straat. De voorganger van de lokale kerk biedt hem onderdak.

Ver van huis
Janardhan Thitla (48) is op zoek naar werk in Dubai. Zijn vrouw en kinderen (22, 20 en 18) wonen in India. “Dertien jaar werkte ik als bagagekruier op het internationale vliegveld van Dubai. Ik verdiende niet veel, maar het was genoeg om mijn vrouw en drie zoons in India te onderhouden. Zo ver van huis zijn is moeilijk, maar ik leerde hier nieuwe mensen kennen via de kerk.”

Leven steeds duurder
“De coronacrisis veranderde alles. Plotseling kwamen er geen reizigers meer naar de Emiraten en stond ik op straat. Ik mocht niet langer in Dubai blijven en keerde ontgoocheld terug naar huis. Al snel wisten we dat dit niet de oplossing was. Werk kon ik niet vinden en door de almaar stijgende prijzen werd het leven steeds duurder. Er zat niets anders op dan opnieuw proberen een baantje te vinden in de Golfstaten.”

Gods liefde geeft kracht
“Mijn tijdelijke visum geeft me drie maanden de tijd om een andere baan te vinden. Ik wil alles aanpakken, maar ik ben niet de enige die werk zoekt. Ook mijn leeftijd gaat me parten spelen. Omdat ik bij mijn voorganger thuis mag logeren, red ik het. Maar vooral omdat ik weet dat God bij me is, wat er ook gebeurt. Zijn liefde geeft me iedere dag weer kracht om verder te gaan.”

Klik hier om het project van Kerk in Actie te India te steunen

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen