cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Pastor Mike
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 januari 2023 door Patrick Goede

Mike bekeerde zich als 'religieus christen' tot de islam maar kreeg een droom over Jezus

Opgegroeid als 'religieuze christen' was Mike betrokken bij zijn kerk en preekte hij zelfs af en toe. Maar toen hij geen antwoorden had op de moslimgevangenen die hem islamitische literatuur gaven in een gevangenis in Florida, deed hij het ondenkbare. Hij bekeerde zich tot de islam. In een video van 'I Found the Truth' vertelt Mike hoe hij door een droom over Jezus toch weer bij het christendom uitkwam.

Mike was in zijn jongere jaren gewoon "niet zeker" van de Drie-eenheid en wist niet hoe hij die moest verdedigen, de moslimgevangenen die hij elke dag bezocht, voelden zijn zwakte.

"Uiteindelijk verliet ik het christendom en omarmde ik de islam. Ik was 12 jaar moslim en ging enige tijd naar een islamitische universiteit in de hoop een moslimimam of geleerde te worden. Na ongeveer 7 jaar trouw moslim te zijn geweest, begon ik opnieuw na te denken over Jezus' rol na meer te hebben geleerd over de islam, het bedrog en de leugens die erin voorkomen."

"Ik begon terug te kijken in mijn oude boeken over christelijke apologetiek van een Bijbelschool die ik bezocht en begon de Bijbel te lezen. Ik begon ook Lee Strobels literatuur weer te lezen: Case for Christ en Case for Faith. Ook keek ik naar de video's van Ravi Zacharias. Uiteindelijk werd ik voorgesteld aan Abdu Murray die bij Embrace the Truth International zat, hij was een ex-moslim die een christelijke apologeet werd. Hij was de eerste ex-moslim die ik ontmoette en ik kon mijn gedachten en twijfels delen. Hij sprak openlijk met mij en veroordeelde mij niet. Hij luisterde naar waarom ik nu overwoog de islam te verlaten terwijl ik er ooit fanatiek aanhanger van was geweest."

Droom
"In 2012 kreeg ik uiteindelijk een droom over Jezus en daarin zat ik onder Zijn bloed! Ik kon niet begrijpen waarom ik deze droom had, maar het was echt geweldig en ik kon het niet meer uit mijn gedachten krijgen. Jezus' bloed vulde het tafereel in mijn droom. Ik probeerde ervan weg te rennen, maar het bedekte mij volledig! Ik voelde zo'n vrede en liefde, en de donkerbruine ogen van Jezus doorboorden mijn ziel!"

"Ik belde Abdu Murray en vertelde hem over mijn droom, en hij was geschokt! De nacht dat ik de droom had, hadden hij en Josh McDowell gebeden dat Jezus in een droom aan mij zou verschijnen en zich aan mij zou tonen!"

"De God des hemels verhoorde genadig hun gebed en stuurde een droom die me ervan overtuigde dat Zijn bloed meer dan voldoende was om mij mijn zonden te vergeven. Halleluja! Op dat moment wist ik in mijn hart dat Jezus de Zoon van God was. Maar de islam verlaten was niet gemakkelijk. Uiteindelijk gaf ik een jaar later in januari 2013 alles volledig aan Jezus over en werd ik opnieuw geboren! Het was heerlijk! Jezus gaf mij nooit op."

"Vandaag ben ik gezegend dat ik mijn master in christelijke studies heb afgerond. Wat ben ik bevoorrecht om Jezus Christus te dienen als mijn Heer en Verlosser. Ik hou er echt van om het evangelie te delen en vooral met moslims die wanhopig deze vergeving nodig hebben. Vergeving die alleen het kruis van Christus kan brengen", zegt Mike.

Mike heeft ook nog een boodschap voor christenen met islamitische familieleden: "Als je iemand in je familie of een vriend hebt die het geloof heeft verlaten en zich tot de islam heeft bekeerd, geef hem dan niet op. Blijf bidden. Blijf van ze houden. Vertel je vrienden dat ze voor hen moeten bidden. Bestorm de poorten van de hemel samen. Dat is wat mijn vader deed, en God verhoorde zijn gebeden. Geef niet op, want dit is een kwestie van leven en dood."

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
Ja, Het is een kwestie van Leven en dood !! Voor de moslems, maar óók voor

de kerk, als we alleen met onszelf bezig zijn... "Kinderkens, het is de laatste ure "