cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Oli Lond
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 november 2022 door Patrick Goede

Influencer schokt miljoenen volgers na cancelen geslachtsveranderende operatie: "God heeft mij gemaakt zoals ik ben"

Social media influencer Oli London heeft de afgelopen jaren miljoenen volgers verzameld op TikTok, Instagram en YouTube, maar schokte vorige week de wereld nadat hij aankondigde dat hij zijn leven niet langer als transgendervrouw wil leven. Hij stelde in plaats daarvan zijn 'door God gegeven identiteit als mens' te willen omarmen. 

Oli vertelde CBN News dat zijn beslissing om te willen blijven bij zijn eigen geslacht begon met het vinden van God. "Sinds drie maanden ga ik naar de kerk gaan en nu ga ik meerdere keren per week. Ik heb de Bijbel gelezen, ik heb online lessen gevolgd en YouTube-video's bekeken over het onderwijs van Jezus en dat heeft me echt geholpen in mijn detransitie. Het deed me beseffen dat God me gemaakt heeft zoals Hij wilde. Ik moet gewoon vasthouden aan wie ik ben, zijn wie ik ben en geluk vinden."

Geboren als witte man, heeft Londen 32 plastische operaties ondergaan voor in totaal meer dan 300.000 dollar om hem eruit te laten zien als een Koreaanse vrouw. Hij stond op het punt om naar Bangkok te reizen om een geslachtsveranderende operatie te ondergaan en borstimplantaten te krijgen toen God tot zijn hart begon te spreken.

"Ik ging naar de kerk en ik dacht: 'Waarom doe ik dit? Wat zit hierachter?' God heeft me gemaakt zoals ik ben en ik zou dit niet moeten najagen, het is niet goed", vertelde hij.

In een YouTube-video getiteld "Explaining my detransition" vertelt Londen zijn 60.000 abbonees dat hij, nadat hij de afgelopen zes maanden als vrouw had geleefd, nu als man wilde leven. Hij denkt dat hij er spijt van zou hebben gehad als hij de geslachtsveranderende operatie had ondergaan.

"Ik ervoer genderdysforie en ik zou mijn leven hebben verpest en super ongelukkig zijn geweest", vertelde London aan CBN News.

Londen is de nieuwste en meest opvallende figuur op het gebied van detransitie en voegt zich bij een groot aantal anderen die delen dat het veranderen van hun geslacht hun leven niet gemakkelijker heeft gemaakt.

De beslissing van de 32-jarige kwam niet zonder weerstand. "Ik heb bijna het gevoel dat de translobby een sekte is geworden", legt hij uit. "Ik verliet de transgemeenschap en plotseling vallen ze me aan. Ze proberen me te ontmenselijken. Ze schelden me online uit, ze vergelijken me met een aantal zeer vreselijke mensen. Ik zag een tweet waarin ik werd vergeleken met Hitler, maar weet je, ik negeer dat gewoon en ik trek met niets aan van de haat."

Londen gebruikt zijn platform nu om zich uit te spreken over de schadelijke effecten van het opdringen van transgenderbehandelingen aan minderjarigen. "Ik wil gewoon iets zeggen omdat er veel mensen zijn die niet weten wie ze zijn", zegt hij. "Ik wil gewoon dat mensen zijn zoals ze zijn geboren, zoals God het bedoeld heeft."

London voegde er aan toe: "Kinderen zouden niet moeten overstappen op een ander geslacht." Hij bekritiseerde specifiek een social media influencer, genaamd Dylan Mulvaney. De 25-jarige kreeg zijn 8 miljoen volgers voornamelijk door zijn transitie naar vrouw en maakte het onderdeel van een komische act. De TikTok-persoonlijkheid werd onlangs zelfs geïnterviewd door Joe Biden om te praten over hoe erg het zou zijn om levensveranderende behandelingen te weigeren aan minderjarigen.

Londen zegt dat veel jonge kinderen naar de inhoud van Mulvaney kijken en het belangrijkste doel van zijn "agenda" zijn. "Dylan Mulvaney dwingt kinderen bijna om over te stappen", legt London uit. "Dylan zegt steeds dat [hij] een meisje is en door de puberteit wil, maar hij is 25 jaar oud. Ik denk dat dat de geest van kinderen manipuleert en ze willen ook zijn zoals deze influencers."

Volgens Londen is het tijd om kinderen te verdedigen en ze gewoon kinderen te laten zijn. "In Amerika zijn er veel schoolbesturen die deze ideeën proberen op te dringen aan kinderen vanaf vijf jaar", vertelt hij. "Ze proberen de voornaamwoorden van kinderen te veranderen, het geslacht van kinderen te veranderen. Er zijn enkele gevallen waarin leraren hun baan verliezen omdat ze een kind verkeerd behandelen, wat zo gek is. Leraren zijn er om les te geven. Ze duwen deze genderideologieën kinderen door de strot omdat kinderen gemakkelijk te beïnvloeden zijn."

Wat zijn eigen proces betreft, geeft Londen toe dat hij het stap voor stap doet, maar weet dat God hem leidt. Hij twitterde onlangs: 'Verandering is niet altijd gemakkelijk. Ik probeer elke dag door God en gebed hard mijn best te doen om een beter mens te worden en me te concentreren op het verspreiden van licht en Gods boodschap in de wereld. Alles kost tijd. Geef me alsjeblieft een kans om te hervormen en een beter mens te zijn.'

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Oli London (@londonoli)

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

ReactiesWat bemoedigend om te lezen: “Het deed me beseffen dat God me gemaakt heeft zoals Hij wilde (en) ik moet gewoon vasthouden aan wie ik ben, zijn wie ik ben en geluk vinden”.

Terecht wijst Oli London erop dat transitie geen oplossing is want het leidt alleen maar tot meer problemen .

Maar wat zorgwekkend dat de translobby zo intolerant is.