cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
'Satanisch' feest
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 oktober 2022 door Jeffrey Schipper

Katwijkse CU en SGP verbaasd over 'satanisch' feest in jongerencentrum

Aanstaande zondag vindt in het Katwijkse jongerencentrum Scum een 'satanisch' heavy metalfeest plaats. ChristenUnie en SGP in Katwijk willen dat de activiteit van de agenda wordt gehaald, met het oog op 'het welbevinden van onze jongeren' en de zondagsrust die in het dorp hoog in het vaandel staat.

Zo staan er zondag optredens van de black metalbands Death Worship, Faceless Entity en Deathless Void op het programma. ‘Geef toe aan de angst voor het onbekende en laat die angst je psyche mentaal verwoesten’ en ‘duisternis, haat en onverbiddelijke satanische chaos’, zo staat op de affiches te lezen.

ChristenUnie en SGP schrijven in een brief: ‘In een tijd dat veel jongeren kampen met mentale problemen, zich vaak somber en neerslachtig voelen organiseert een jongerencentrum in onze gemeente een activiteit die de luisteraar aanvalt met ‘meedogenloze duisternis en dood’. De partijen stellen dit aan de kaak bij het college. Ze wijzen ook op veel 'geschokte reacties' onder lokale inwoners.

Wethouder Sonny Spek is niet van plan om het concert te verbieden. "Als College (van Burgemeesters en Wethouders, red.) begrijpen we dat inwoners daar aanstoot aan kan nemen, maar we hebben ook te maken met vrijheid van meningsuiting. Ook als we iets niet steunen. Verbieden is niet de weg om op te gaan", stelt hij op de site Alles over Katwijk.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

W
Het staat de SGP en de Christenunie vrij om voor de deur jongeren het evangelie aan te reiken.

In de wetenschap dat het Licht het van de duisternis wint.