cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Sjoerdsma
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 oktober 2022 door Redactie

D66-Kamerlid reageert vinnig op vredesoproep paus: 'Ik doe een dringende oproep aan God'

Een oproep van een paus Franciscus aan de Oekraïense president Volodymyr Zelensky is niet bij iedereen in goede aarde gevallen. Hij riep de president op om open te staan voor serieuze vredevoorstellen, waarop D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma over God en satan begon.

Paus Franciscus heeft zich afgelopen weekend uitgesproken over de situatie in Oekraïne. Tijdens een toespraak op het Sint-Pietersplein deed hij een oproep aan zowel de Russiche president Vladimir Poetin als de Oekraïense president Volodymy Zelensky. De paus richtte zich in zijn toespraak persoonlijk tot Poetin en riep hem op om een einde te maken aan de “spiraal van geweld en dood in Oekraïne”. Ook veroordeelde hij de meest recente annexatie van vier provincies in Oekraïne door Rusland. De katholieke kerkleider sprak over “rivieren van bloed en tranen” die de afgelopen maanden zijn vergoten.

Daarnaast deed hij echter ook een oproep aan de Oekraïense president Zelensky: 'Ik ben diepbedroefd door het immense lijden van het Oekraïense volk als gevolg van de agressie waar ze mee te maken hebben gekregen’, aldus de paus. ‘Daarom doe ik een dringende oproep aan de president van Oekraïne om open te staan voor serieuze vredesvoorstellen.’

Die laatste oproep zorgde voor gefronste wenkbrauwen en flinke kritiek op de paus. Ook D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma besloot om direct te reageren op Twitter. Hij deed een vergelijkbare uitspraak als de paus waarbij hij Poetin en Rusland verving door satan en Oekraïne en Zelensy door God: ‘Ik ben diepbedroefd door het immense lijden van de mensen op aarde als gevolg van satans werk’, schreef Sjoerdsma. ‘Daarom doe ik een dringende oproep aan God om open te staan voor serieuze vredesvoorstellen.’

Het D66-Kamerlid besloot daarna om zijn tweet weer te verwijderen. ‘Het komt niet over zoals ik had bedoeld’, was zijn korte commentaar daarop. Er waren op dat moment echter al screenhots van de tweet gemaakt die volop rondgaan op social media.

Sjoerdsma deed overigens wel eerder opvallende uitspraken op Twitter. Zo deelde hij enkele jaren geleden tv-fragment waarin SGP-Kamerlid Roelof Bisschop zich uitsprak voor het leven. ’Bemoei je met je eigen baarmoeder, Roelof Bisschop’, was het commentaar van Sjoerdsma. Ook kwam het Kamerlid vorig jaar in opspraak doordat hij tijdens de kabinetsonderhandelingen de roddel in de wereld bracht dat informateur Johan Remkes zich tijdens de onderhandelingen warrig gedroeg door overmatig drankgebruik. ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers noemde dat destijds “politiek met een kleine ‘p’”. Hij sprak in de talkshow Op1 over een “totaal misplaatste spin”.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

R
De arrogantie van deze meneer Sjoerdsma is werkelijk ten top gestegen. Hij vergeet eventjes dat God zijn vredes-daad in Jezus Christus allang heeft verricht, en daarbij de overwinning op Satan heeft behaald. En nu zijn wij aan zet om de vrede tussen mensen te bevorderen. Ook Zelensky is aan zet. De Paus heeft in dezen groot gelijk.