cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
christen vermoord
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 september 2022 door Patrick Goede

Christelijke vrouw (23) in Oeganda direct na haar bekering vermoord met rattengif

Een 23-jarige moslima uit het oosten van Oeganda, die zich op 18 september tot het christendom bekeerde, is vergiftigd. Dat melden verschillende bronnen aan Morning Star News. Namata Habiiba woonde op 18 september een kerkdienst bij op uitnodiging van een vriend in het Oegandese dorp Wakawaka, en gaf haar leven aan Jezus Christus, vertelt een vriendin.

Habiiba, die bij haar islamitische stiefmoeder woonde nadat haar ouders in 2019 omkwamen bij een auto-ongeluk, keerde met haar vriend terug van de kerkdienst en haar stiefmoeder vroeg waarom ze zo laat was teruggekomen. Habiiba vertelde haar dat ze een kerkdienst had bijgewoond en zich tot het christendom had bekeerd, waarna haar stiefmoeder, Namu Sauya, het gesprek beëindigde.

Sauya bereidde en serveerde eten voor hen en verliet toen de kamer, zegt haar vriendin, die die dag aan het vasten was en niet at. Binnen enkele minuten klaagde Habiiba over hevige buikpijn. Vervolgens begon ze te braken, vertelt haar vriendin.

Rattengif
De vriendin riep om Sauya, maar er kwam geen reactie. Al snel kwamen er buren, maar Sauya was verdwenen. Ze brachten Habiiba met spoed naar een ziekenhuis in Bugiri, waar een arts haar medicijnen gaf, maar ze stierf al kort daarna, volgens haar vriendin. Een autopsie, zei ze, stelde vast dat ze was overleden door het binnen krijgen van rattengif.

Habiiba laat een 3-jarig kind achter, vertelt een buurtbewoner. De vader is een getrouwde moslim die van plan was haar als zijn tweede vrouw te nemen, aldus de bron.

Lokale functionarissen en andere dorpelingen veroordelen de moord en zijn op zoek gegaan naar Sauya. Deze vrouw is nog steeds vermist. Habiiba's lichaam werd op zaterdag (24 september) begraven in het dorp Musubi, waar ook haar vader werd begraven.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen