cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Mexicaanse student
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 september 2022 door Patrick Goede

Klachten vanwege afstudeerspeech christelijke student die opkwam voor gezin en leven "ongegrond" verklaard

Een Mexicaanse psychologiestudent die in zijn afstudeerspeech opkwam voor "gezinswaarden en de heiligheid van het menselijk leven", hoeft niet langer te vrezen dat hij zijn net bepaalde diploma weer moet inleveren. Verschillende studenten liepen de zaal uit en enkelen van zijn leraren dienden klachten tegen de leerling in. In de hoop dat de student zijn professie niet zou mogen uitvoeren.

Het overkoepelend overheidsorgaan van de universiteit Baja California in Mexico heeft de klachten en het verzoek tot intrekking van zijn bevoegheid als psycholoog, "ongegrond" verklaard. Dat meldt de Christian Post. De desbetreffende student Christian Cortez Pérez is vanzelfsprekend blij met deze uitkomst. "Ik ben ontzettend gelukkig dat de universiteit erkent dat ik niets verkeerd heb gedaan in het uitoefenen van mijn recht op vrijheid van meningsuiting en in het spreken over diepgaande morele kwesties."

In zijn speech besprak Cortez zijn bezorgdheid over de staat van de wereld vandaag de dag, het morele verval, het belang van familie en de heiligheid van het menselijk leven. "Wat er tijdens mijn toespraak en na afloop gebeurde toont voor mij aan hoe gevaarlijk het is als de agenda's van leraren niet overeenkomen met die van een student. Leraren moeten de meningen van alle studenten respecteren en ik zie dit dan ook als een overwinning voor de vrijheid van meningsuiting."

Zijn advocaat Carlos Ramirez zegt dat de uitspraak van het overheidsorgaan aantoont dat de "wraakzuchtige aanval" van Cortez' leraren nergens op gebaseerd waren.

Liefde
In zijn speech zei Cortez onder andere: "Er is een intense strijd in deze wereld ontstaan om de mens te herdefiniëren door de implementatie van ideologieën en denkwijzen die de waardigheid en vrijheid van mensen ondermijnen."

Vervolgens citeerde hij de Engelse schrijver en lekentheoloog GK Chesterton: “Mensen weten niet wat ze aan het doen zijn; omdat ze niet weten wat ze precies ongedaan maken.” Pérez voegde eraan toe dat “het leven en het gezin aanvallen jezelf vernietigen betekent, het is een aanval op de beschaving zelf.”

Vervolgens drong hij er bij zijn leeftijdsgenoten op aan om solidair met elkaar te leven en zei: “Je moet liefhebben; niemand zoekt het welzijn van de ander als je niet van diegene houdt.”

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J