cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Piet Speelman
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

15 september 2022 door Redactie

Kun je letterlijk Gods stem verstaan? Piet Speelman antwoordt

'Kun je letterlijk Gods stem verstaan? En Gods aanwezigheid zo dichtbij ervaren dat het bijna tastbaar is? Zelfs als je veel gezondigd hebt, is dit dan nog mogelijk? En hoe ontvang je dit?', wil een vragensteller uit de vragenrubriek van Refoweb.nl weten.

'God spreekt tot de mensen', antwoordt Piet Speelman, voorganger van de Evangelische Gemeenschap Sneek. 'En dat doet Hij vandaag nog. Hij spreekt door Zijn Woord en door Zijn Geest. Die twee zijn nooit in tegenspraak met elkaar. Ik ervaar dat als een groot wonder. Bijna dagelijks ruim ik in mijn drukke leven een half tot een uur in om met mijn Vader-God te praten. Niet als een wet, maar als een goede gewoonte. Gewoon praten over alledaagse dingen en over wat mij bezig houdt, over wat ik niet snap.

Ik geloof niet dat God een systeem heeft van hoe Hij met ons wil communiceren. Ieder mens is anders. Wat wel voor ons allemaal geldt is dat wij ons aan Hem willen toewijden, Hem gehoorzaam willen zijn en onze fouten en misstappen belijden. Dan groeien wij in geloof en zullen wij meer en meer zijn liefdevolle stem verstaan. Geloof je dat?

Toch spreekt God ook wel met hoorbare stem. Er zijn veel getuigenissen van moslims die in onbekeerde staat een ontmoeting hadden met Jezus Christus. Daar zijn verschillende boeken over geschreven. Ooit las ik het boekje “De verscheurde sluier” over een bijzondere ontmoeting van een moslimmeisje met de Heere Jezus', aldus Speelman.

Lees ook: Hoe kunnen wij in onze tijd de stem van God horen? Prof. dr. Paul antwoordt.

Lees zijn volledige antwoord op Refoweb.nl

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

In de kern die ik samen met mijn vrouw mag leiden, bevindt zich een man van 86 jaar oud,

op zoek naar meer van God. Sceptisch over veel verhalen uit de Bijbel en moeilijk gelovend dat het allemaal waar is. Hij kreeg echter een heuse en heldere droom die nog steeds op zijn netvlies staat en waarin Jezus hem uit het doopwater trok en hem plaatste op de rots. Dit was voor hem zo overtuigend en realistisch, dat hij hierdoor besloot om zich te laten dopen. God openbaart zich nog steeds en doet dat op Zijn manier.