cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
huwelijksproblemen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

24 augustus 2022 door Redactie

Refoweb-vragensteller heeft huwelijksproblemen: 'Ik voel me diep ongelukkig'

'We zijn inmiddels bijna zes jaar getrouwd en hebben kinderen. Ik voel me diep ongelukkig. Er zijn zeker tijden geweest waarin het wat rustiger was, maar regelmatig escaleert de situatie compleet. Op emotioneel gebied is er geen steun en liefde. Ik weet dat God niet wil dat we gaan scheiden en ik wil ook niet tegen God ingaan, maar wat is de oplossing dan wel?', aldus een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl.

'Ik overzie jullie penibele situatie niet maar: zoek hulp!', raadt ds. H. H. Klomp aan. 'Zoek alsjeblieft hulp! Via de huisarts of predikant of ook een ouderling/diaken waar je een goede band mee hebt. En als je je man wat dit betreft moeilijk kunt bereiken, laat dan een goede vriend van hem (eerst) met hem praten. Of in ieder geval iemand die goede toegang tot hem heeft. Want er moet echt iets gebeuren/veranderen op korte termijn. Misschien is het zelfs al zover dat je een deskundige therapeut om hulp moet vragen.

Leer (opnieuw) bidden (persoonlijk en samen) psalm 86:6 (berijmd): Neig mijn hart en voeg het saam – tot de vreze van Uw Naam, HEERE! En ook: “Leer mij naar Uw wil te handelen! Dàn zal ik in Uw waarheid wandelen!” Dat moet persoonlijk geleerd worden om het sàmen (als geliefde echtgenoten) te kunnen doen. En wandelen is een fijne bezigheid, want je gaat dan samen de goede kant op! Ook in een echt christelijk huwelijk.

Je man hoeft niet te worden als jij bent en jij niet zoals je man. Maar je moet beiden (veranderd) worden in zoals de Heere je wil hebben/maken als man en vrouw en als vader en moeder. Want wie in Christus is, is een nieuwe schepping!', maakt de christelijke gereformeerde emerituspredikant duidelijk.

Lees zijn volledige antwoord op Refoweb.nl

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen