cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Max van den b
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 augustus 2022 door Redactie

Christelijke coronademonstrant opnieuw opgepakt na schending voorwaarden

De christelijke man die eerder dit jaar werd veroordeeld omdat hij met een fakkel voor het huis van D66-leider Sigrid Kaag stond te zwaaien, is opnieuw opgepakt. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie tegenover de NOS.

Eerder dit jaar werd Max van der B. veroordeeld tot een celstraf van een half jaar. Tijdens een fakkeloptocht die werd georganiseerd uit protest tegen de coronamaatregelen, besloot hij om een bezoek te brengen aan het huis van Kaag. De 29-jarige Amsterdammer belde bij het huis van de D66-leider aan en schreeuwde leuzen over de NSB, World Economic Forum, een Derde Wereldoorlog en massamoord. Hij werd opgepakt en door de rechter veroordeeld voor bedreiging. Hij kreeg een celstraf van een half jaar, maar besloot in hoger beroep te gaan.

In juni kwam Van der B. op vrij voeten. Hij had nog niet zijn volledige straf uitgezeten, maar werd onder voorwaarden vrijgelaten in afwachting van het hoger beroep. Nu blijkt dat hij die voorwaarden meerdere malen heeft geschonden, zo meldt het Openbaar Ministerie. Daarom is hij opnieuw opgepakt. Op welke wijze hij de voorwaarden heeft geschonden is niet bekend gemaakt.

Christelijke coronademonstrant
Max van den B. is een bekende christelijke coronademonstrant. Hij verspreidt tal van filmpjes op internet waarin hij ook openlijk uitkomt voor zijn geloof in God. Eerder besloot hij Hugo de Jonge thuis op te zoeken. Hij heeft een connectie met de politieke partij Jezus Leeft en wilde zelfs lijsttrekker voor die partij worden in Amsterdam. “Wat heeft die jongen verkeerd gedaan?”, vroeg Joop van Ooijen, oprichter van die partij zich eerder af tegenover Cvandaag. “Het is een lieve jongen. Het echte probleem is juist dat politici niet bereikbaar zijn voor de ‘gewone’ mensen als je ze iets wilt vragen. En dat is precies wat Max wilde doen: aanbellen om wat te vragen. Belachelijk dat vervolgens gedaan wordt alsof hij iemand bedreigt en een terrorist is.”

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

C
U moet zich even voorstellen hoe de wereld zou worden als iedereen ging aanbellen bij de bakker thuis omdat de krentenbollen taai waren, of bij de loodgieter omdat hij pas maandag kan komen, of bij de bibliotheek-medewerker omdat u het oneens bent over de boete die uw kind gehad heeft.