cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. J.A. van den Berg
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

17 augustus 2022 door Redactie

Refoweb-vragensteller is een beetje bang voor God: 'Heeft God zondaren echt lief?'

'Heeft God zondaren echt lief, zoals mij met mijn verslaving en mijn zonden? Mijn opa was een man die godsdienstwaanzin had en die was bang voor de HEERE. En dit heb ik ook een beetje. Ik ben best wel angstig voor de dood en het oordeel', aldus een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl.

'God strekt in Christus Zijn handen naar jou uit om je te redden', antwoordt ds. J. A. van den Berg (foto). 'Waar moet je van gered worden? Van het oordeel van God. Johannes 3:18 zegt: 'Die in Hem gelooft wordt niet veroordeeld, maar die niet gelooft, is alreeds veroordeeld, omdat hij niet heeft geloofd in de Naam van de eniggeboren Zoon van God.' Dat oordeel van God heb ik verdiend vanwege mijn zonden. Maar ik mag door genade en door het geloof weten dat Christus voor mij het oordeel op Zich heeft genomen en de straf gedragen.'

Christus is in de wereld gekomen en het ergste is wanneer wij niet met onze zonden tot Hem de toevlucht nemen. Dan leven we in de duisternis van het ongeloof en in de dienst van de zonde. Belijd je zonden voor de HEERE zoals David dat doet in Psalm 51:6 en geloof dat God uit genade al jouw zonden vergeeft. Misschien heb je dat gedaan en blijf je toch nog de macht van verslaving ervaren. Dan kan zomaar de gedachte je beheersen dat het blijkbaar niet echt is en voor jou niet kan. Maar geloof je dat het waar is wat er staat in 1 Johannes 2:2: 'En Hij is een verzoening voor onze zonden'?

Maar vindt de Heere het dan goed dat je doorleeft in de zonde? Nee, maar dat gaat Hij zelf veranderen als vrucht van het geloof. Door de liefde van Christus in je hart en door de kracht van de Heilige Geest. Die verandering is een proces en een strijd en een weg van vallen en opstaan. Ook daarin heb je dagelijks nodig om de kracht van Christus te ontvangen door het geloof. Blijf in de ervaring van je eigen zonden steeds zien op Christus in Wie de zaligheid vastligt', maakt de hervormde predikant uit Sint Anthoniepolder duidelijk.

Lees zijn volledige antwoord op Refoweb.nl

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

E
Als er angst is voor de dood, kan dit te maken hebben met de leer van de "kerk" waarin je bent grootgebracht.

Als er in de kerk vooral de nadruk ligt op de Zonde en de Bekering, dan kunnen deze dingen aan Angst vooraf gaan.

Maar laten we onze Blik vooral ook richten op de Genade, het Verzoeningswerk van de Heere Jezus.

Hij stierf voor onze zonden zodat wij Vergeving mogen ontvangen.

Laten we dit Kostbare Geschenk vol Dankbaarheid aannemen, en gaan leven tot EER van HEM.