cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
aanbidding
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

16 augustus 2022 door Evie Smit

Waarom aanbidding een krachtig tegengif is tegen duisternis

Op een vrijdagavond begin juli organiseerde Stichting Presence een aanbiddingsavond op het Malieveld, hartje Den Haag. Evie was erbij en zong mee. En daar op het Malieveld ervoer ze een stukje hemel op aarde. De kracht van aanbidding doet Evie beseffen: aanbidding is een heel krachtig tegengif tegen de drukkende duisternis om ons heen! Benieuwd waarom? Lees hieronder haar verslag!

De hele week, voorafgaand aan de aanbiddingsavond, was het al onrustig door verschillende protesten in het land. Boze boeren die de minister thuis opzoeken, boze huisartsen op het Malieveld… Wat zijn er veel mensen boos, bang en gefrustreerd. Er is zoveel duisternis in de wereld waarin we leven. Daar voel ik met soms echt machteloos en verdrietig bij. Gelukkig gaf God ons in die drukkende duisternis een krachtig tegengif: aanbidding.

Waar God is, is Zijn Licht
Op die zomeravond begin juli waren er duizenden mensen, uit allerlei hoeken van het kerkelijk landschap. Ze kwamen samen met maar één doel: God aanbidden. Waar aanbidding is, is God aanwezig. Waar God aanwezig is, is ook Zijn Licht. Zo is onze aanbidding een spiegel waardoor het Licht van God de wereld in kan kaatsen. Zo brengen wij licht in de wereld. En het is voor iedereen te zien!

Woorden schieten bijna te kort om te omschrijven wat er daar op het veld gebeurde. Er kwam een stukje hemel op aarde.

Een stukje hemel op aarde
Ik nam deel aan het koor van honderd mensen die als ‘achtergrond stem’ mochten meezingen met de solisten. Nadat ik mezelf drie dagen had opgesloten met koptelefoon en tekstbladen, stonden we vrijdagavond achter het podium klaar voor drie uur lang aanbidding. Wat was dat krachtig! Woorden schieten bijna te kort om te omschrijven wat er daar op het veld gebeurde. Er kwam een stukje hemel op aarde.

Een explosie van liefde, eenheid en vreugde
Het publiek werd zichtbaar aangeraakt door de kracht van God. Mensen dansten, huilden en gingen samen in gebed. Sommigen stonden te springen en te juichen, anderen knielden vol ontzag neer. Een aantal mensen liet zich dopen. Ik voelde van tijd tot tijd de tintelingen door mijn lijf gaan, en nee, dat was niet van de kou. Er waren veel jongeren en ze maakten er een prachtig feest van. Tussen de blokken van liederen door, werd er gebeden voor het land, voor de leiders, voor de ondernemers, de boeren en de huisartsen en nog veel meer. Het Malieveld explodeerde bijna van zoveel liefde, eenheid en vreugde!

Jezus is Overwinnaar!
Mijn gevoel van machteloosheid verdween die avond compleet. Ik weet weer: Jezus is Overwinnaar. De duisternis is al overwonnen! Het is onze taak om het Licht te brengen in deze wereld. Aanbidding is het kanaal waardoor Gods aanwezigheid stroomt. Het is onze taak om God te brengen op de plekken waar het nodig is.

Wagenwijd open
De hele week bleven de ingestudeerde liederen in mijn hoofd hangen. Gelukkig kwamen er veel foto’s online en kan ik de opnames terugkijken op YouTube. Mijn hart staat weer wagenwijd open voor Gods liefde. Voor mij is deze aanbiddingsavond echt een gamechanger geweest!

Ben jij ook zo benieuwd naar deze overweldigende gebeurtenis? Je kunt de uitzending van Stichting Presence terugkijken: ga naar www.presence.nl en volg de link naar YouTube.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Heel bemoedigend om dit artikel te lezen. Waar aanbidding is, is God aanwezig. Waar God aanwezig is, is ook Zijn Licht. "Wie lof offert, eert Mij, en baant de weg, dat Ik hem Mijn heil doe zien" (Ps. 50:23).