cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
beeld: Compassion
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

SAMEN MET COMPASSION

 

5 oorzaken van de wereldwijde voedselcrisis

De cijfers van het Wereld Voedsel Programma zijn schokkend: vandaag de dag gaan er wereldwijd 811 miljoen mensen met honger naar bed. Dit aantal stijgt nog steeds. In de afgelopen twee jaar is het aantal mensen dat te maken heeft met voedselonzekerheid zelfs verdubbeld: van 135 naar 276 miljoen.

Lees meer over de wereldwijde voedselcrisis en ontdek wat jij kunt doen.

Vroeger was het binnenhalen van een goede oogst bij Emiliana uit Tanzania een groot feest. Maar dat is al lang geleden. Door extreme droogte is de voedselvoorraad in het land drastisch afgenomen. Het gevolg? Honger. Deze Tanzaniaanse gemeenschap is niet de enige. Er is sprake van een wereldwijde voedselcrisis.

In deze video zetten we de vijf belangrijkste oorzaken van de voedselcrisis op een rij:

Voedselonzekerheid
Veel families leven dus net zoals de familie van Emiliana met voedselonzekerheid: ze hebben geen toegang tot voldoende gezonde voeding. Het eten is niet te betalen of er is simpelweg geen eten beschikbaar. Voor kinderen zijn de gevolgen hiervan niet te overzien. Ze raken ernstig ondervoed. Dit heeft permanente invloed op hun groei en ontwikkeling. Wanneer de voedselonzekerheid aanhoudt en zich verspreidt over een land of regio kan dit zelfs leiden tot een hongersnood. Dat betekent dat er geen enkele toegang meer is tot eten en mensen sterven van de honger.

Hulp op korte en lange termijn
Samen met lokale kerken biedt Compassion hulp aan kinderen en hun gezinnen op zowel korte als lange termijn. Naast het uitdelen van voedselpakketten en financiële steun wordt er ook gewerkt aan duurzame oplossingen. Denk hierbij aan het ondersteunen van families door middel van zaden, kunstmest, vee en training.

Ontdek hoe jij kunt helpen