cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
kerk Syrië
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 juli 2022 door Patrick Goede

Schokkende beelden: aanval op kerk Syrië eist slachtoffers

Bij een mogelijke raketaanval tijdens de opening van een Grieks-orthodoxe kerk in het Syrische Hama district, is zondag minstens één persoon om het leven gekomen en zijn verscheidene christenen gewond geraakt, dat meldt Catholic News Agency.

Er zijn verschillende berichten over één of twee doden door de aanval en tot wel twaalf gewonden. De aanval die op 24 juli plaatsvond, was gericht op de Hagia Sophia-kerk in Al-Suqaylabiyah, ongeveer 48 kilometer ten noordwesten van Hama. De kerk werd gebouwd als replica van de Hagia Sophia in Istanbul, in opdracht van Vladimir Poetin en Bashar al-Assad. Dit was destijds een reactie op het besluit van de Turkse ministerpresident Erdogan om de Hagia Sophia kerk in Istanbul om te laten bouwen tot een moskee.

Bij uitvoering van de aanval werden volgens verschillende media raketten of bewapende drones gebruikt. Het Syrian Arab News Agency, het staatsmedium van het land, schreef de aanval toe aan “terroristische organisaties”.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Bijna iedereen op CIP vindt toch, dat een Christen zich willoos moet laten afslachten!

Dan is dit dus het logische gevolg van een dergelijke bizarre kijk op het Christen zijn!

Verheug je!

Je wordt binnenkort op je wenken bediend.

dit ´feest´ barst zo meteen ook in Eurabia los!