cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Riaan Swiegelaar
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

11 juli 2022 door Patrick Goede

Oprichter van satanskerk in Zuid-Afrika ontmoet Jezus tijdens ritueel en leert Gods liefde kennen

De mede-oprichter van een satanische beweging in Zuid-Afrika vertelt op Facebook waarom hij de satanische beweging die hij zelf startte heeft verlaten, nadat zijn hart werd overweldigd door de liefde van Jezus. Riaan Swiegelaar, voormalig dominee van de South African Satanic Church (SASC), nam in mei ontslag. Dat meldt CBN News.

Riaan legt uit waarom hij op social media zijn verhaal vertelt: "Ik maak deze livevideo omdat meer dan 100 mensen, op WhatsApp en bijna 200 op Facebook, mij berichten sturen en willen weten waarom ik de Zuid-Afrikaanse satanskerk heb verlaten en waarom ik het satanisme de rug heb toegekeerd."

Hij vervolgt: "Om heel eerlijk te zijn, dacht ik aanvankelijk dat ik stilletjes door de achterdeur zou glippen en dat mensen niet echt geïnteresseerd zouden zijn in wat ik doe en waarom ik dat doe. Ik deel mijn ervaringen en licht mijn keuzes toe."

Swiegelaar, die 20 jaar geleden betrokken was bij een christelijke bediening voordat hij atheïst werd, herinnert zich wat hem vier jaar geleden tot het satanisme aantrok. "Ik raakte betrokken bij het satanisme omdat het destijds bij mij resoneerde, ik was erg gebroken en verdrietig zonder dat ik dat besefte. Ik denk dat de reden dat veel mensen zich met satanisme inlaten is dat ze veel verdriet en gebrokenheid ervaren. Ik heb duizenden satanisten ontmoet de afgelopen drie jaar en ik zeg niet dat hun bedoelingen slecht zijn, ze zijn extreem gekwetst… dat is het enige dat we allemaal gemeen hebben”, zei hij.

Swiegelaar slikt vervolgens zijn tranen weg en legt uit dat hij zich tegen het satanisme keerde nadat hij onlangs onvoorwaardelijke christelijke liefde had ervaren. "Ik heb in mijn hele leven nog nooit onvoorwaardelijke liefde gekend en tot op de dag van vandaag zijn er maar vier christenen in mijn hele leven geweest die me hebben laten zien wat onvoorwaardelijke liefde is. Ik wil die vier mensen bedanken. Woorden kunnen niet uitdrukken wat jullie voor mij gedaan hebben", zei hij.

"Iemand liefde tonen is alles. Het is niet eenvoudig. Je hebt me alles laten zien. Je hebt me de liefde van Christus getoond. Ik heb het in jou gezien", voegde Swiegelaar eraan toe.

Half mei gaf Swiegelaar zijn laatste interview als lid van de SASC op radiostation CapeTalk. Na het interview kwam een vrouw die voor het station werkte, wier naam hij niet wilde onthullen, naar hem toe en demonstreerde Gods liefde op een onverwachte manier.

"Ik zei in dat interview: 'Ik geloof niet in Jezus en ik geloof niet dat Jezus Christus bestaat'. Ze kwam naar me toe na het interview. Ze omhelsde me en ze hield me vast op een manier waarop ik nog nooit geliefd ben geweest", zei Swiegelaar.

"Dat is alles wat ze deed. Ze zei alleen dat het leuk was om me persoonlijk te ontmoeten. Een week later zag ik op WhatsApp, via haar status, dat deze vrouw een christen is. Ik heb nog nooit een christen dat zien doen," verklaarde hij. "Ik heb nog nooit een christelijk propgramma meegemaakt met zoveel liefde en onvoorwaardelijke acceptatie. Dat is me bijgebleven." 

Een week later voerde Swiegelaar in zijn eentje een satanisch ritueel uit waarvan hij zei dat het erop gericht was meer macht en invloed te krijgen als satanist. "Ik deed dit ritueel en ik opende mezelf en Jezus verscheen en ik was extreem eigenwijs en ik zei: 'Als je Jezus bent, moet je het bewijzen.' En Hij overspoelde me met enorm veel liefde. Ik herkende dat meteen omdat die vrouw bij het radiostation het me al liet zien en voelen. Zo herkende ik de liefde van Christus."

Swiegelaar zei dat hij vond dat hij Gods liefde niet waard was omdat hij een homoseksueel leven leidde. De afgelopen maand heeft hij "echte gesprekken met God gevoerd" en is hij tot de conlusies gekomen dat het Koninkrijk van God geen gesloten gemeenschap is, maar openstaat voor iedereen. 

Hij sloot de video af door zijn volgers te verzekeren dat hij meer materiaal zal gaan posten in de toekomst over zijn relatie met Christus. De Satanic Church of South Africa bevestigde het ontslag van Swiegelaar en bedankte hem voor zijn bijdrage. "Wij, als SASC-raad, willen Swiegalaar bedanken voor zijn bijdrage, zowel als pastor en mede-oprichter van de SA Satanic Church. We wensen hem succes bij al zijn toekomstige inspanningen."

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Wat liefde zonder woorden al niet kan uitwerken bij iemand en nog wel een satanist. M.i. blijkt, dat onder satanisten de velden rijp zijn om te oogsten. M.i. is het probleem van christenen: Hoe kunnen we de verloren mens in de wereld liefhebben, zonder Jezus Christus te verloochenen! Heer geef ons meer van Uw liefde, die U had/heeft voor de mens in de wereld in verlorenheid, die in zonde leeft en ook tevens de kracht om Uw WAARHEID niet te verloochenen. Help ons Heer, vervul ons met Uw Heilige Geest, want zonder U kunnen we het niet . Amen!