cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Tony Evans
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 juni 2022 door Redactie

Volgens voorganger Tony Evans draait pro-life niet alleen om anti-abortusstandpunten

Nu het Amerikaanse landelijke abortusrecht is afgeschaft roept voorganger en auteur Tony Evans op om zwangere vrouwen meer steun te bieden als christenen. Hij noemt dit een 'womb to the tomb'-strategie (van de baarmoeder naar het graf-strategie), meldt Christian Headlines. Deze strategie omvat geestelijke en praktische hulp, met daarbij compassie voor vrouwen die een abortus hebben ondergaan in het verleden. Deze hulp en compassie moeten pro-lifers niet alleen tonen rondom ongeboren kinderen, maar ook voor 'geboren kinderen' en volwassenen.

Voorganger Evans deelde afgelopen weekend een officiële verklaring waarin hij stelt verheugd te zijn over de beslissing van het Hooggerechtshof om het landelijke abortusrecht af te schaffen. "Aan God alle glorie voor het tonen van Zijn machtige hand door deze historische beslissing van ons Hooggerechtshof", aldus Evans. Ondanks zijn blijdschap, roept hij ook op tot meeleven en respect naar de voorstanders van abortus.

De gerenommeerde auteur en spreker is uitgesproken over zijn pro-life standpunten. Hij stelt dat zowel het geboren leven als ongeboren leven gemaakt is naar Gods evenbeeld. Pro-life betekent voor hem dus niet alleen dat ongeboren levens moeten worden beschermd, maar de kwaliteit van mensenlevens na de geboorte zeker ook aandacht verdient. "Daarom moet alles dat de waarde van het leven van mensen verlaagt, worden aangepakt met dezelfde ijver en passie die is gegeven aan het behoud van het leven van de ongeborenen. Alle vormen van ontkenning van gerechtigheid en menselijke waardigheid, of het nu gaat om racisme, classisme of welke vorm van degradatie dan ook, moeten worden bekeken en aangepakt in termen van en met betrekking tot het beeld van God."

"Het is tijd voor Gods volk om de weg te wijzen en mensen hun hele leven te dienen, van the womb to the tomb (van de baarmoeder tot het graf, red.)", schrijft Evans in zijn statement. "Daarbij moeten we het goede nieuwe van Jezus Christus en het geschenk van vergeving dat Hij ons aanbiedt doorgeven, met alles wat Hij daarbij wil geven."

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen