cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
hel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

13 juni 2022 door Redactie

Hoe denken christenen vandaag de dag over de hel? Arjen van Kralingen antwoordt

Het idee van eeuwige straf in een brandende hel is vandaag de dag niet alleen voor seculieren maar ook voor veel christenen moeilijk te verteren. Tegelijk is het een werkelijkheid waar mensen lang mee hebben geleefd. Wat is christelijk denken over de hel in deze tijd?

In deze eerste aflevering van een podcastserie over de hel van Weetwatjegelooft.nl geeft Arjen van Kralingen je een introductie op het denken over de hel: wat zijn de functies van de hel? Welke tegenwerpingen worden er gemaakt tegen het bestaan van een hel? En zijn daar oplossingen voor?

Beluister de podcast:

Deze podcast is een opname van een lezing op een studiedag van Weetwatjegelooft.nl, waarop Almatine Leene dagvoorzitter was. Bekijk hier de presentatie bij deze lezing.

Voorafgaand aan de studiedag deed Weetwatjegelooft.nl in samenwerking met De Nieuwe Koers een onderzoek naar de plaats van en opvattingen over de hel in de geloofspraktijk. De uitkomst werd gepubliceerd in De Nieuwe Koers en gepresenteerd tijdens de studiedag. Bekijk hier de publicatie in de Nieuwe Koers.


CIP onderzoek: hel
- Ds. Carmen Melissant ging anders naar de hel kijken: "God zal alles en iedereen herstellen"
- CIP-onderzoek: Ga je zonder levend geloof in Jezus naar de hel?
- Waarom ik niet meer in een middeleeuwse hel geloof
- Waarom volgens Teun van der Leer 'hemel en hel' geen kernpunten zijn van het evangelie
- Ds. Van der Sluijs: "Christenen houden de hel op afstand"
Meer over CIP onderzoek: hel »

Neem een kijkje op de site van Weetwatjegelooft.nl

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Mooie podcastserie waarbij ook (onderscheiden) aandacht is voor hades, sjeool, gehenna en vuurpoel en hun betekenis.

Ook komen de tijdgeest (meer aandacht voor het leven nu) en hedendaagse theologische visies op de hel aan bod (vaak een hel zonder eeuwige straf en pijn).

Mij doet het denken aan het thema van een preek van een oud gereformeerd predikant die ik eens hoorde: 'De grote vraag naar welke eeuwigheidswereld wij reizen'.