cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Sjofar
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 mei 2022 door Redactie

Bijbel verbrand tijdens Amsterdamse demonstratie voorstanders abortus

Tijdens de demonstratie van voorstanders van abortus is afgelopen zaterdag op de Amsterdamse Dam een Bijbel in de brand gestoken. Dat meldt Stichting Evangelisatie Sjofar. Zij waren op De Dam aanwezig om te evangeliseren. Dat werd echter niet door iedereen in dank afgenomen, zo meldt de stichting.

Abortusdemonstratie
Eens per maand staat Stichting Evangelisatie Sjofar op De Dam om Bijbels uit te delen. Zaterdag was er plotseling ook een abortusdemonstratie op dezelfde plaats. Deze demonstratie was gepland in verband met nieuws uit de Verenigde Staten. Daar is het Hooggerechtshof namelijk van plan om het landelijke recht op abortus af te schaffen en de staten daar weer over te laten beslissen. Hoewel dit een stuk democratischer is, vindt de abortusbeweging het een inperking van de rechten op abortus. De kans is immers aanzienlijk dat het tot strengere abortuswetten leidt in minstens de helft van de staten.

En ook de Nederlandse abortusbeweging was daar niet van gediend en besloot zaterdagmiddag daarom een demonstratie te houden. Daarbij waren verschillende grote organisaties zoals kenniscentrum Rutgers en Amnesty International betrokken. Ook GroenLinks-Kamerlid Corinne Ellemeet was aanwezig en sprak de menige toe.

Vanwege de plotselinge komst van de abortusdemonstranten was het voor Evangelisatie Sjofar een spannende dag: ‘Gelukkig mochten wij in vertrouwen uitgaan en niet uit angst’, schrijft de stichting in een reactie. ‘Onze Bijbelbus en evangelisten stonden dus zaterdag midden tussen deze anti-christelijke beweging. Vooraf hadden wij aan ons gebedsteam om voorbede gevraagd vanwege de geestelijke strijd die er zal plaatsvinden.’

Bijbelverbranding
De vijandschap vanuit de abortusbeweging werd al snel duidelijk. Een aanwezige jongeman besloot namelijk een Bijbel in ontvangst te nemen van de evangelisten maar stak deze kort daarna in het openbaar in de brand. In eerste instantie werd daar niet tegen opgetreden door handhaving, maar de opgetrommelde politie greep alsnog in en maakte een proces-verbaal op. Sjofar noemt de Bijbelverbranding ‘aangrijpend’: ‘Daarin kwam heel duidelijk naar voren dat deze beweging Gods Woord uit de maatschappij wil hebben. Gelukkig greep de politie uiteindelijk in.’

‘Daarna bleef de politie de rest van de dag bij onze bus staan om de orde te bewaren’, vervolgt de stichting. ‘We danken de gemeente Amsterdam en de politie dat ze hiervoor hebben gezorgd. We zijn dankbaar dat de Heilige Geest het zo geleid heeft dat onze evangelisten tijdens deze goddeloze manifestatie mochten getuigen van Jezus Christus en Zijn Woord.’

Ongeregeldheden
Los van de Bijbelverbranding verliep de demonstratie afgelopen zaterdag in eerste instantie zonder problemen, zo meldde de politie. Dat veranderde toen een groep van tientallen demonstranten zich afsplitste met het voornemen om naar het Amerikaanse consulaat op het Museumplein te gaan. Ze blokkeerden een trambaan en er werden diverse trams beklad. Daarop besloot de politie een 27-jarige vrouw op te pakken. Daar waren de demonstranten echter niet blij mee waarop er een confrontatie ontstond tussen de betogers en de politie. Die laatste gebruikte wapenstokken om de demonstranten op afstand te houden.

Verenigde Staten
In de Verenigde Staten wordt het abortusdebat overigens nog veel harder gevoerd en is men bang dat het uit de hand gaat lopen. Kerken en pro-life organisaties zijn bang voor geweld en vandalisme de komende tijd. Er zijn al verschillende meldingen van vandalisme en brandstichting binnengekomen. Zo werd een katholieke kerk in Colorado beklad met abortusleuzen en werd het kantoor van een pro-life organisatie in de brand gestoken. Het leidde ertoe dat voormalig vice-president Mike Pence een oproep deed aan president Joe Biden om zich uit te spreken: “Hij moet duidelijk maken dat de mensen die zijn mening over abortus delen, hun stem laten horen, maar wel op een vredelievende manier die respectvol is richting de wet.”

Foto: Stichting Evangelisatie Sjofar

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Het is altijd een beetje aandoenlijk om te zien dat een stelletje sneuneuzen hier in Nederland even gaat zeggen hoe ze in Amerika moeten gaan leven.