cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Samen film kijken
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

SAMEN MET NEW FAITH NETWORK

 

De 7 mooiste christelijke films van de afgelopen jaren

Ben je op zoek naar een mooie christelijke film om alleen, met je gezin of met je Bijbelkring te bekijken? Wij zetten zeven films voor je op een rijtje die stuk voor stuk getuigen van Gods liefde en veranderende kracht in mensenlevens.

1. I Can Only Imagine
Aangrijpende film over het leven van Bart Millard, zanger van de christelijke band MercyMe. Hij heeft een moeilijke jeugd gehad doordat zijn vader worstelde met een drankverslaving en agressief was. Daarbovenop besloot Barts moeder hen op een gegeven moment te verlaten. Maar dan brengt een christelijk zomerkamp een positieve wending aan in zijn leven. Zijn vader moet echter niets hebben van Barts geloof en van zijn muzikale ambities. Totdat hij jaren later ook de genade van God leert kennen. Het verandert zijn leven en de relatie met Bart radicaal.

Bekijk de film of de trailer: I can only imagine

2. The Girl Who Believes in Miracle
De jonge Sara Hopkins heeft een groot geloof in God. Wanneer ze bidt voor een dode vogel, komt deze plotseling weer tot leven. En dat is nog maar het begin. Meerdere mensen raken door Sara’s gebed genezen van hun ziektes en ellende. Met Sara zelf lijkt het alleen steeds minder goed te gaan. Wat is er aan de hand? Prachtige film over Gods goedheid, liefde en genezende kracht.

Bekijk de film of de trailer: The Girl Who Believes in Miracle

3. Amish Grace
Een gewapende man opent het vuur op een school in een Amish-gemeenschap, waarbij vijf kinderen de dood vinden. Na zijn daad berooft de dader zichzelf van het leven. Waar de media en de rest van het land hun woede uiten over de laffe daad, reageert de Amish-gemeenschap buitengewoon rustig en vergevingsgezind. Alleen Ida Graber vindt zichzelf, verwoest door het verlies van haar dochter, niet in staat om de schutter en zijn vrouw te vergeven. Zij besluit de Amish-gemeenschap te verlaten en bij haar zus Ellen te gaan wonen. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Bekijk de film of de trailer: Amish Grace

4. God’s Not Dead
Josh Wheaton is eerstejaars student en overtuigd christen. Zijn geloof wordt echter op de proef gesteld wanneer hij een vak filosofie volgt van professor Radisson. Die vertelt zijn studenten dat ze schriftelijk moeten ontkennen dat God bestaat. Zo niet, dan krijgen ze onvoldoende voor het vak. Terwijl de meeste studenten 'God is dood' op het papier dat voor hen ligt schrijven, weigert Josh hieraan mee te werken, tot woede van zijn professor. Josh krijgt van hem de lastige taak om een debat met hem aan te gaan en het bestaan van God te bewijzen. Is Josh hiertoe in staat?

Bekijk de film of de trailer: God’s Not Dead

5. Tulsa 
Tommy wist tot voor kort niet dat hij een dochter had, maar dan staat de 9-jarige Tulsa ineens bij hem op de stoep. Ze wil graag bij hem komen wonen. Met tegenzin neemt Tommy haar in huis. Tulsa blijkt een meisje met een sterke wil en een groot geloof. Ze wil dat haar vader stopt met drinken en meegaat naar de kerk, maar daar zit hij niet op te wachten. Zal Tommy ooit de vader worden die Tulsa nodig heeft? Een hartverwarmend verhaal over liefde en lijden en wat het betekent om je leven aan Jezus te geven.

Bekijk de film of de trailer: Tulsa

6. The Shack
Gebaseerd op het bekende boek ‘De uitnodiging’. De jongste dochter van Mack Philips, Missy, wordt tijdens een kampeervakantie ontvoerd. In een verlaten hut in de wildernis van Oregon worden er aanwijzingen gevonden die erop duiden dat ze op brute wijze om het leven is gebracht. Vier jaar later ontvangt Mack, die nog steeds in diepe rouw is, een opvallend briefje – schijnbaar van God – met de uitnodiging om opnieuw naar de hut te gaan en daar een weekend door te brengen. Tegen zijn zin in keert Mack terug naar de plek des onheils. Daar heeft hij een bijzondere ontmoeting met God.

Bekijk de film of de trailer: The Shack

7. God Bless the Broken Road
Amber verliest haar man in de oorlog in Afghanistan. Het brengt haar in diepe rouw én financiële problemen. Amber blijft werken in een diner, maar de rekeningen stapelen zich op en hun huis moet in de verkoop. Ze verliest haar geloof in God en de relatie met haar dochter Bree wordt steeds moeizamer. Maar als Amber op een dag autocoureur Cody leert kennen beginnen er dingen te veranderen. Stap voor stap vindt ze haar geloof terug. Maar ook hier geldt: geluk is breekbaar.

Bekijk de film of de trailer: God Bless the Broken Road

Alle films zijn te zien bij New Faith Network. New Faith Network is onze partner en geeft maandelijks een review over christelijke films en series.