cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Poetin
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 april 2022 door Redactie

Poetin eist zeggenschap over kerk in Jeruzalem

De Russische president Vladimir Poetin heeft naar verluidt vorige week een boze brief gestuurd aan de Israëlische premier Naftali Bennett waarin hij eist dat hij de controle overdraagt over een kerk in de Oude Stad van Jeruzalem, meldt Israël Today.

Kremlin-woordvoerder Dmitry Peskov liet weten dat de soevereiniteitsoverdracht topprioriteit heeft voor de Russen. "De Alexander Nevski-kerk staat al lange tijd bovenaan de agenda in de betrekkingen tussen Israël en Rusland", zo vertelde Peskov vorige week. "We verwachten dat Israël ons zal helpen om dit proces te voltooien." De vraag is of Israël hierin mee zal gaan. De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid beschuldige Poetins troepen van oorlogsmisdaden en zelfs genocide. Om die reden ontbood het Kremlin de Israëlische ambassadeur Alexander Ben Zvi om Lapids opmerkingen te verduidelijken en om Israël te beschuldigen van het proberen af te leiden van zijn eigen conflict met de Palestijnen.

De Alexander Nevski-kerk, ook bekend als de kathedraal van de Heilige Drievuldigheid, is een Russisch-orthodoxe kerk, maar die momenteel niet onder controle staat van het Kremlin. Het Alexanderhof ligt naast de Kerk van het Heilig Graf in het hart van de Oude Stad van Jeruzalem en bevat, naast andere structuren, de Alexander Nevski-kerk. Het strategisch gelegen stuk grond werd in 1859 aangekocht door Tsaar Alexander II. Na de Russische Revolutie in 1917 eisten twee organisaties de eigendom van het land op, de Imperial Orthodox Palestine Historic Society en de bijna identiek genaamde Imperial Orthodox Palestine Society, waarvan de laatste verbonden is met het Kremlin.

Lees hier meer op de site van Israël Today.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Vandaag eist een tiran dit stukje grond, morgen eist hij Jeruzalem op.

Het is bijna lachwekkend als het niet zo intriest zou zijn om een dictator, een massamoordenaar, om daar ook maar enigszins antwoord te geven op deze idiote vraag van deze gevaarlijke psychopaat.