cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Gerdien Lassche
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 april 2022 door Redactie

Bestuurslid GezinsPlatform maakt zich grote zorgen over nieuwe zelfidentificatiewet

In de Tweede Kamer wordt nagedacht over het eventueel uitbreiden van de huidige transwetten. De nieuwe zelfidentificatiewet zou het jongeren vanaf 16 jaar juridisch mogelijk moeten maken om van geslacht te veranderen. Dit tot grote zorg van Gerdien Lassche, bestuurslid van GezinsPlatform.nl “Jongeren kunnen op die leeftijd de consequenties niet overzien”, stelt zij in het Family7-programma Uitgelicht!.

“Vanuit het platform horen we dat steeds meer ouders aangeven dat hun kinderen vragen stellen over genderidentiteit. Enerzijds vind ik dat een goede zaak, want dat laat zien dat kinderen bij hun ouders durven aan te kloppen. Als GezinsPlatform stimuleren we dat ook”, begint Lassche haar verhaal.

Veel ouders zouden het echter lastig vinden om met hun kinderen over dit onderwerp te spreken. “Daarom hebben wij in samenwerking met Stichting Voorzij een flyer ontwikkeld waarin praktische tips aan ouders gegeven worden.”

Volgens Lassche ontkomen ouders er bijna niet aan om genderidentiteit met hun kinderen te bespreken. “Er is zo ontzettend veel te zien en te lezen op social media. Genderidentiteit lijkt meer en extra nadruk te krijgen. Daardoor kan het zijn dat steeds meer jongeren over hun geslacht nadenken. Tegelijkertijd kan het hen ook in verwarring brengen. Zeker wanneer zij in hun puberteitsfase zitten en het gevoel ontwikkelen dat ze misschien niet thuishoren in het lichaam dat zij hebben.”

Mede daardoor maakt Lassche zich dan ook grote zorgen over de zelfidentificatiewet die het jongeren vanaf hun 16e levensjaar juridisch mogelijk moet maken om van geslacht te veranderen. “Allereerst is er tot nu toe niet of nauwelijks gedebatteerd hierover, terwijl de wet wel voor ligt om in stemming gebracht te worden. Tevens omdat jongeren op die leeftijd de consequenties van zo`n keuze niet kunnen overzien.”

Lassche stelt dat de verruiming van de transwetten vooral voor vrouwen nadelig zou zijn. “Als mannen het bij de wet kunnen regelen dat zij vanaf vandaag als vrouw door het leven gaan maar wel hun mannelijke geslachtsorganen behouden, kan dat bedreigend zijn voor vrouwen. Mannen zouden dan kunnen zeggen: 'Ik ben vrouw dus heb ik toegang tot vrouwenkleedkamers of kan ik vrouwensporten uitoefenen.' Met als mogelijk gevolg dat vrouwen zich daar onveilig zouden voelen en verkrachtingen zouden plaatsvinden.”

Benieuwd naar de volledige uitzending? Deze is in de video hieronder te zien. De folder die GezinsPlatform.nl en Stichting Voorzij uitbrachten is hier te zien.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Onze jongeren worden gewoon vergiftigd tot op het bod door deze vreselijke ideologie.

Dwars tegen de scheppingsorde in wordt het met de paplepel ingegeven bij nog heel jonge kinderen. Zeker in de puberteit is dit een immens groot probleem aan het worden door de voedingsbodem van de boze.

Verdeeldheid zaaien en onrust en twijfel is zijn handelsmerk.

Laten we onze jongeren vasthouden en omarmen in gebed en gesprek.